6 Mayıs 2024 Pazartesi

DSG: Türkiye'nin operasyonuna karşılık veririz

Kuzey ve Doğu Suriye'ye operasyon hazırlığı ile ilgili konuşan DSG Genel Komutanı Mazlum Kobanê, güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini açıkladı. Operasyonu engellemek için de diplomatik çabanın sürdüğü belirtildi.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik olası operasyonuna güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.
 
Reuters'a konuşan DSG Genel Komutanı Mazlum Kobanê, saldırı gerçekleşmesi dahilinde DSG güçlerinin karşılık vereceğini açıkladı.
 
Mazlum Kobanê, Türkiye'nin olası saldırıları durumuna ilişkin şu uyarda bulundu: "DSG, Suriye'nin doğusunda DAİŞ'e karşı savaşını durdurur. Bu da çetelerin bir kez daha yayılmasına neden olur."
 
Mazlum Kobanê, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditlerine ise şu karşılığı verdi: "Her türlü saldırıya karşı hazırız ve güçlü bir cevap vereceğiz. Ancak bölgeye yönelik saldırıların gerçekleşmemesi için şu ana kadar da diplomatik çabalarımız sürüyor."
 
Teröre karşı mücadeleye ilişkin ise Mazlum Kobanê, Hecîn beldesi ve çevresinde halen yabancı uyruklular başta olmak üzere binlerce DAİŞ çetesinin ve ailesinin olduğunu da sözlerine ekledi.