16 Mayıs 2024 Perşembe

DSG: Hücrelere yönelik operasyonda 42 IŞİD'li yakalandı

DSG, IŞİD'in hücre yapılarına karşı yürüttüğü operasyonlarda 42 IŞİD çetesinin yakalandığını açıkladı.
DSG komutanları Dijwar Heleb ve Aryan Qamişlo, Şeddade ilçesinde, Deyr ez Zor'un Şihel beldesi ve Hesekê Kantonu'nun Hol ilçesinde IŞİD hücrelerine yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
 
Açıklamada, "Demokratik Suriye Güçleri, 15 Mayıs günü IŞİD'in gizli hücrelerine yönelik hamle başlattığımızı ilan ettik. Hamle kapsamında 180 km uzunluk ve 80 km genişliğinde bir alanı temizledik. Hamle kapsamında 5 bin DSG savaşçısı görev aldı" denildi.
 
Hamlelerinin amacının, yıllarca DSG'ye karşı savaşan ve şimdi de gizli bir şekilde faaliyet gösteren IŞİD çetelerinin hücrelerini yok etmek olduğunu belirtilen açıklamada, "Hamle kapsamında yürüttüğümüz operasyonlarda 42 IŞİD üyesi yakalanmış, belli bir miktar silah ve cephaneye el konulmuştur. El konulan silahların arasında 33 adet keskin nişancı tüfeği ile beraber farklı birçok silah türü bulunmakta olup, bu silahların çoğuna Deşişe bölgesinde el konulmuştur. Hücre yapılarına karşı operasyonlarımız kararlık ve tüm gücümüzle devam edecektir" diye kaydedildi.