16 Eylül 2024 Pazartesi

DİSK: Asgari ücret yeni enflasyona göre revize edilmeli

Artan enflasyona ilişkin açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, "Bu nedenle asgari ücretler revize edilmeli ve enflasyondan kaynaklanan kayıp ile büyüme artışı eklenerek ücretler yeniden belirlenmeli" dedi.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, enflasyon rakamlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
Haziran 2018 tüketici fiyatları artışının (TÜFE) aylık yüzde 2,6; yıllık 15,4 olarak gerçekleştiğini belirten Çerkezoğlu, son 15 yılın en yüksek enflasyonu yaşandığına dikkat çekti.
 
Enflasyonun önümüzdeki aylarda da artış eğiliminde olduğunu kaydeden Çerkezoğlu, enflasyondaki hızlı artışın 19 milyon civarındaki ücretli ve maaşlı çalışanın gelirlerinin reel olarak erimesine yol açtığı belirtildi.
 
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, "Bu nedenle asgari ücretler revize edilmeli ve enflasyondan kaynaklanan kayıp ile büyüme artışı eklenerek ücretler yeniden belirlenmeli" dedi.
 
Yüksek enflasyon ve ekonomik durgunluğun işsizlikte tırmanmayı beraberinde getireceği uyarısını yapan Çerkezoğlu, şunları belirtti:
 
"Sermaye yanlısı neoliberal politikaların ve hükümetin kendi beceriksizliğinin ürünü olan ekonomik krizin faturası emekçilerin sırtına yüklenemez. Krizi biz işçiler yaratmadık, krizin bedelini de biz ödemeyeceğiz."