24 Nisan 2024 Çarşamba

Dersim'de Düş Yolcuları Parkı açıldı

Dersim Belediyesi, Suruç'ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu anısına şehir merkezinde Düş Yolcuları Parkı'nı açtı. Açılışta konuşan Çağdaş Aydın'ın babası Fethi Aydın, "33'lerin ideallerini sürdürmek boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı.

Dersim Belediyesi, 20 Temmuz 2015'te Kobanê'ye gitmek için mola verdikleri Suruç'ta DAİŞ'in canlı bomba saldırısıyla katledilen 33 kişinin anısına şehir merkezinde bulunan Demiroluk sokağında Düş Yolcuları parkını açtı. Açılışa, Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, Suruç'ta ölümsüzleşen Çağdaş Aydın'ın ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Açılışta düş yolcusu Çağdaş Aydın'ın da doğum günü kutlanarak pasta kesildi ve halka dağıtıldı.

Çağdaş Aydın'ın babası Fethi Aydın, 33'lerin ideallerinin fidanlıklarla, park açılışlarında, kitaplıklarla sürdüğünü kaydederek, "33'lerin ideallerini sürdürmek boynumuzun borcu" dedi. 33'lerin mücadelelerinin bıraktıkları yerden takipçisi olacaklarını vurgulayan Aydın, düş yolcularının barış ve demokrasi elçisi olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: "Onlar IŞİD barbarlığına karşı barışı savunmak için oraya gittiler. Yenilmez yıkılmaz denilen IŞİD yerle bir oldu, yenildi ama bugün özgürlük bayrakları dalgalanıyor oralarda. Bu özgürlük bayraklarını her yerde dalgalandıracağız."

ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, özgürlük, sosyalizm ve devrim yolunda şehit düşenleri anarak sözlerine başladı. Düş yolcularının bir devrimi ayakta tutmak, inşasına nefes olmak için, Kobanê için yola çıktıklarını belirten Taşkıran, "Nerede bir devrim varsa halklar, ezilenler, işçi sınıfı o devrimi ayakta tutmak için, o devrimle enternasyonalist dayanışma için faşizme, sömürgeciliğe karşı mücadele için orada olmalı" dedi.

Çağdaş Aydın'ın annesi Saniye Aydın, Aydın ve 33 düş yolcusunun içlerinde yaşamaya devam ettiğini söyleyerek, "Amara'da, Suruç'ta onları yok ettiler ama fidanları filizleniyor. Suruç için adalet, herkes için adalet demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.