27 Temmuz 2024 Cumartesi

Depremde yaşamını yitirenler Köln'de anıldı

Almanya'nın Köln kentinde MARDEF tarafından düzenlenen etkinlikle 6 Şubat 2023 deprem katliamında yaşamını yitirenler anıldı.

Almanya'nın Köln kentinde Maraş Dernekler Federasyonu (MARDEF) tarafından düzenlenen anmayla 6 Şubat 2023 Maraş merkezli deprem katliamında yaşamını yitirenler anıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, deprem katliamında hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, MARDEF temsilcisi deprem sürecinde yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Pazarcık Yöre Dernekleri ve Koçgirililer Derneği adına yapılan konuşmalarda ise dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Mala Kurda adına yapılan konuşmada depremin bir doğa olayı olduğu, depreme karşı önlem almak için örgütlü hareket etmek gerektiği belirtildi.

AGİF: DEPREM DEĞİL, KAPİTALİZM ÖLDÜRÜR
AGİF Eşbaşkanı Ersin Sedefoğlu, depremlerin değil kapitalist düzenin, kapitalist rant anlayışının öldürdüğünü vurguladı. Sedefoğlu, kar hırsının sonucu olarak binaların ucuz maliyetle, kalitesiz malzemelerden inşa edildiğini, iktidarın ve düzen partilerine bağlı belediyelerin bu binaların usule aykırı inşa edilmesine göz yumduğunu kaydetti.

'ÇÖZÜM ÖRGÜTLÜ MÜCADELEDE'
Örgütlü yaşam, insanca yaşanacak kentler için mücadelenin önemine dikkat çeken Sedefoğlu, "Asıl çözüm kapitalizmi yıkmak, çürümüş düzeni alaşağı ederek yeni bir düzeni, yeni bir toplumu kurmaktır" dedi. Kurulacak bu düzenin de toplumsal eşitliğe dayalı sosyalizm olacağına dikkat çeken Sedefoğlu, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileklerini iletti.

Daha sonra sinevizyon gösterimi yapıldı. Yakınlarını kaybeden ailelerin sahneye çağrılarak ailelere kırmızı güller verilmesiyle anma etkinliği sona erdi.