25 Nisan 2024 Perşembe

CKŞ'liler: İşgalcilere ve ihanetlerine karşı kahramanlıklar hep var olmuştur

CKŞ üyeleri Serêkaniyê ve Girê Spî'nin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin ve Demhat Günebakan'ın ölümsüzleşmesinin yıldönümü dolayısıyla anma gerçekleştirdi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinin işgalinin üçüncü yılı ile MLKP savaşçısı Kerem Pehlivan'ın (Demhat Günebakan) ölümsüzleşmesinin yıldönümü dolayısıyla anma gerçekleştirdi.

Hesekê'de CKŞ binasında gerçekleştirilen anma saygı duruşu ile başladı. Anmada CKŞ sözcülerinden Destan Serhad konuşma yaptı. Saldırıların ve işgallerin tarihin her anında olduğunu kaydeden Destan Serhad, "Bu saldırılar amacımızı ve gücümüzü arttırıyor. İçimizde bir intikam yaratıyor. Tarih sayfalarına dönüp bakarsak işgalcilere ve ihanetlerine karşı kahramanlıklar hep var olmuştur" dedi.

Kerem Pehlivan'ın devrimci yaşamını aktaran Destan Serhad, "Her kahraman kanıyla  tarih yazmıştır, bunlardan biri de şehit Demhat'tı. Demhat yoldaş Hüseyin Demircioğlu akademisinde ideolojik ve askeri eğitim aldı sonra yüzünü Rojava devrimine döndü. Şehit Serkan Taburu'nda çalışmalarına devam etti. Rakka'da DAİŞ'in yenilgisi için Enternasyonal Özgürlük Taburu'yla en ön cephede yer aldı. Efrîn'de şehit düşen yoldaşlarının bayrağını kaldırmak için Efrîn'e gitti" şeklinde konuştu.

Destan Serhat konuşmasının sonunda şunları kaydetti: "9 Ekim'de işgalci Türk devleti ilk önce Şehit Serkan Taburu'nu vurdu. Yoldaşımız da burada şehitler kervanına katıldı. Bizlerde üçüncü yılında bir kez daha söz veriyoruz ki yoldaşımızın hesabını soracağız."

Anmada söz alan Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Cemil Sidwo ise Türk devletinin iradelerini kıramayacağını vurguladı. Sidwo; "Kapitalist devletler çıkarları için ülkemize saldırıyor. Devrimimiz saldırılar altında gelişmeye  devam ediyor. Bu saldırılar da özgür bir ülke ve sosyalizm için binlerce şehit verdik. Türk devleti bizi yenemez" dedi.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Anmanın sonunda "Şehit namirin" ve "Kahrolsun işgal" sloganları atıldı.