18 Mayıs 2024 Cumartesi

CKŞ üyeleri Suruç şehitlerini andı

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê Kantonunda Ciwanên Komûnistên Şoreşger (CKŞ) üyeleri, Suruç Şehitleri Ormanı'nda Suruç şehitlerini andı.
Komünist Devrimci Gençlik (Ciwanên Komûnistên Şoreşger), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê Kantonu'nda Suruç Şehitleri Ormanı'nda 33 Düş Yolcusunu andı.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. Burada konuşan Suruç gazisi aynı zamanda SYPG Temsilcisi Beritan Asya, "33 Düş Yolcusunun hayalleri mücadeleleri bugün Kobanê'de Rojava'da yaşatılıyor. 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' diyen Suruç şehitlerini bugün burada anıyoruz. Rojavalı genç komünstler ve kadınlar bugün burada onların düşlerini ve hayallerini yaşatmak için onların ayak izlerinde onların düşlerini ve gülüşlerini yaşatıyor. Rojava devrimini onların hayalleri uğruna kanımızın son damlasına kadar yaşatacak ve savunacağız" dedi.
 
2. Ortadoğu Gençlik Konferansına katılmak için Kobanê'ye gelen SGDF temsilcisi yaptığı konuşmada, "Kobanê'de olmak 33 Düş Yolcusunun hayal ettiği topraklarda olmak bizim için çok anlamlı. Aancak bugün Kobanê'de olmanın başka bir anlamı daha var. Çünkü Kobanê özgürlüğünü kazandığı, umudun kazandığı kentin adıdır. Burada başlayan zafer yürüyüşü durdurulamamıştır. Ne mutlu ki bize 33 Düş Yolcusu şahsında sosyalist gençlerde bu zaferin ortağıdır" diye belirtti.
 
Gençliğin Suruç şehitlerinin işaret ettiği birleşik mücadeleyi büyüteceğini vurgulayan SGDF temsilcisi, "İnanıyoruz ki faşizmi yenilgiye uğratacak olan da bu ruhtur. Gençlik Suruç şehitlerinin işaret ettiği birleşik mücadele ve birleşik devrime bağlı kalarak, tüm ölümsüzlerin hayallerini gerçek kılacaktır. Bir kez daha söz veriyoruz: Yolunuz yolumuzdur" diye konuştu.
 
Komünist Devrimci Gençlik adına yapılan konuşmada ise SGDF'nin başlattığı "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyasının bugün Kobanê sokaklarında yaşam bulduğunu ifade edildi. Konuşmada, "Biz CKŞ olarak onların mücadelesine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz. Onların düşlerini Kobanê'de Rojava devrim topraklarında yaşatacağız" denildi.