12 Mayıs 2024 Pazar

Cizre Fırtınası Hamlesi yeniden başladı

Demokratik Suriye Güçleri, AKP/Saray rejiminin Rojava ve Kuzey Suriye'ye yönelik saldırılarına tepki olarak durdurduğu Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'ni yeniden başlattığını duyurdu.
Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Deyr ez Zor kırsalındaki IŞİD çetelerinin son işgal alanlarına yönelik sürdürdüğü Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin son aşamasını, TSK'nın Kuzey Suriye'ye yönelik saldırıları nedeniyle 31 Ekim günü geçici süreliğine durdurmuştu. DSG Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, hamlenin tetkar başlatıldığı duyuruldu.
 
DSG açıklamasında "IŞİD terör örgütü, Türk devletinin sınır hattındaki köylere yönelik saldırılarından yararlanıyordu. Güçlerimiz de devam eden saldırılar karşısında hamleyi geçici süreliğine durdurmak zorunda kalmıştı. Terör örgütü, bunu fırsat bilerek güçlerimizin bulunduğu noktalara bomba yüklü araçlarla yoğun saldırılarda bulundu" denildi.
 
DSG Genel Komutanlığı ile Uluslararası Koalisyon yetkilileri ile yapılan görüşmeler, diplomatik çalışmalar ve teröre karşı mücadele eden müttefiklerin olumlu çağrıları üzerine hamleyi tekrar başlattıkları belirtilen açıklamada, "Hamleyi karadan yürütülen operasyonlar şeklinde durdursak da hamlenin durduğu bu bir hafta içerisinde Uluslararası Koalisyonun bölgeye yönelik bombardımanı sürdü ve teröristlerin birçok noktası imha edildi" diye kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Yine güçlerimize bağlı özel kuvvetler, Uluslararası Koalisyon ile gerçekleştirdikleri özel bir operasyonla IŞİD'in önemli çetebaşlarından birini Rakka'da tutukladı. Bu durumda terör grupları ve uyuyan hücrelerinin halen bölgede var olduklarını göstermektedir.
 
"Bölgedeki gelişmeler, bölgeye güvenliğin tamamen hakim olması ve terör grubunun yeniden örgütlenmesinin engellenmesi için uzun süreli ortak bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.
 
"Güçlerimiz, Cizre'nin Fırtınası Hamlesi'nin Terörü Sona Erdirme Aşaması'nı sürdürecek ve IŞİD terör örgütünü bitirecektir."
 
Bölgede bulunan sivilleri IŞİD çetelerinin askeri noktalarına yaklaşmamaları konusunda uyaran DSG, "IŞİD teröristleri bölgedeki sivilleri belli noktada toplayarak canlı kalkan olarak kullanmakta ve yaşam alanlarını cephanelik olarak kullanmaktadır. DSG Genel Komutanlığı olarak Kuzey Suriye sınır hattını ve bölgedeki iç barışı sonuna kadar koruyacağımızı belirtiriz. Bir kez daha tehdit dilinin hiçbir çözüm getirmeyeceğini ve diyalogların tek çözüm yolu olduğunu vurgularız" diye belirttildi.