18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ciwanên Komûnistên Şoreşger: Ortadoğu Gençlik Konferansı'nda buluşalım

Rojava'nın Qamişlo kentinde bir araya gelen Ciwanên Komûnistên Şoreşger, yaptıkları açıklama ile Ortadoğu Gençlik Konferansı'na güç verme çağrısı yaptı.
Rojava'nın Qamişlo Kantonunda bir araya gelen Ciwanên Komûnistên Şoreşger (Komünist Devrimci Gençlik) yaptıkları basın açıklaması ile Rojava'da ikincisi gerçekleştirilecek olan Ortadoğu Gençlik Konferansı'nı selamlayarak bütün gençleri konferansa güç vermeye çağırdı.
 
Rojava ve Kuzey Suriye'de, özgürlük ve eşitlik isteyen gençliği buluşturacak olan Konferansa ilişkin yapılan açıklamayı okuyan Mizgin Qasem "Ortadoğu'da ve dünyada birleşik devrimci gençlik mücadelesinin büyütülmesi için ortak örgütlülükleri geliştirmek ve bir Gençlik Enternasyonalinin kurulmasına katkı sunacak kararlar alması için sorumluluk göstereceğine inanıyoruz" dedi. Kürtçe ve Arapça yapılan açıklamasının Kürtçesini okuyan Mizgin Qasem, "Bizler, sömürgeci-faşist kuşatmayı parçalayarak, emperyalist kapitalizme karşı yirmi birinci yüzyılın ilk devrimini gerçekleştiren Rojava devriminin genç neferleriyiz. Başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösteren Rojava ve Kuzey Suriye'de binlerce gencin kanı ve canıyla kazanılan devrimin savunucularıyız. Bizler, kapitalist, sömürücü devletler tarafından geleceği çalınan gençliğin kavga sesiyiz. Onur ve özgürlük mücadelesinin savunucularıyız. Tunus'ta, Mısır'da, Kürdistan'da ve Türkiye'deki direnişlerde ölümsüzleşen genç yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalan gençleriz" diye belirtti.
 
"Rojava'da, Kuzey Suriye'de, DAİŞ karanlığına karşı Kobanê'de sokak sokak direnerek halkların onurunu ve özgürlüğünü koruyan Arin Mirkan, Paramaz Kızılbaş, Sarya Özgür, Zehra Penaber, Alişer Dersimlerin yoldaşlarıyız" diye konuşan Qasem, "Bizler, Til Temir'de, Minbic'te, Rakka ve Efrin'de ölümün üstüne yürüyen enternasyonalist devrimcilerin, Şehit İvana, Raperin, Destan, Eylem ve Şahinlerin bayrağını taşıyanlarız. Bizler Kobanê'yi 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' diyerek, Türkiye ve Kuzey Kürdistan gençliğinin yüzünü Rojava'ya çeviren 33 Suruç şehidinin anılarını yaşatanlarız" denildi.
 
'AÇLIK GREVLERİNDEN ŞELADİZE DİRENİŞİNE DİRENENLERİN ÖFKESİYİZ'
 
Genç kadınların devrimi kendi özgürlüklerini savunurcasına koruyacaklarını vurgulayan Qasem, "Ortadoğu ve bölgede özgürlük için verilen her mücadeleyi sahiplenen ve başarısı için çalışanlarız. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit zulmüne karşı, süresiz açlık grevi yapan Leyla Güven ve tüm direnişçilerin haklı taleplerini destekleyenleriz. 4 parça Kürdistan'ın birliği ve ortak mücadelesi için Ulusal Demokratik Kongre'yi savunanlarız. Şeladizê'de, Türk işgaline karşı serhildana geçen gençlerin öfkesiyiz" dedi.
 
İlki Diyarbakır'da gerçekleştirilen Ortadoğu Gençlik Konferansı'nın 2'cisini devrim topraklarında gerçekleştirecek olmasının gururunu yaşadıklarını ifade eden Qasem "Biliyoruz ki, gençliğin birleşik mücadelesini yükseltmek, herkesten önce dünyanın bu en genç devrimin yaratıcısı olan bizlerin omuzlarındadır. İnanıyoruz ki, Konferansımız birleşik gençlik mücadelesinin geliştirilmesine büyük katkı sunacak, Ortadoğu ve bölgede özgürlük kavgasının büyütülmesine ve zaferlerin kazanılmasına hizmet edecektir" diye vurguladı.
 
2. Ortadoğu Gençlik Konferansını sahiplendiklerini belirten Mizgin Qasem, "Bizler ölümsüz şehitlerimizin bize bıraktığı direniş ruhuyla çalışmaların başarısı için mücadele edeceğimizi duyuruyoruz. Ortadoğu'daki bütün gençlik örgütlerini Arap halk isyanları ve Rojava devriminin gençlik ruhu ile bu konferansa katılmaya, Ortadoğu'da işçi ve emekçi halklarımızın devrimci alternatifini tartışmaya ve yaratmaya çağırıyoruz" diye konuştu.