28 Mart 2024 Perşembe

Cinsel saldırıdan yargılanan Avukat Sezgin Keleş'e 5 yıl hapis cezası istemi

Stajyer avukat Arzu Topuz'u taciz eden Avukat Sezgin Keleş'e "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçundan savcılık beş yıla kadar hapis cezası istedi.

Yanında staj yapan Arzu Topuz'u taciz eden Avukat Sezgin Keleş'in cinsel saldırı suçundan yargılandığı davada savcılık mütalaasını açıkladı.  

Anadolu 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasında savcılık Keleş hakkında sarkıntılık boyutunda cinsel saldırıdan beş yıla kadar hapis cezası istendi. 

Stajyer Avukat ve Hukuk Öğrencileri Dayanışma Ağı, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı. "Patron avukat, nüfuzunun boyun eğmeyen bir kadın karşısında sökmediğini görecek. Arzu'nun yanındayız. #UykularınKaçsın #ArzuİçinSusmuyoruz Patronların ensesindeyiz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Tacize dur de", "Tacize, tecavüze ve şiddete hayır", "İyi hal tahrik indirimine hayır", "Şiddetin ve sömürünün kökünü temizleyeceğiz" yazılı dövizler taşındı. 

Açıklamada, sanık veya sanık avukatlarının beş duruşma boyunca Arzu'nun hayatını didik ettiğini, tacize uğramasına rağmen suçlandığı hatırlatıldı. Sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı cezası istendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Arzu'nun yanında olmaya, kendisine omuz vermeye çalıştık" denildi. 

Bu davanın tacize, şiddete karşı sesini çıkaramayan herkesi temsil ettiğinin altı çizilen açıklamada, bu davada yargılanan kadına yönelen topyekün gericilik olduğu da belirtildi.