19 Nisan 2024 Cuma

Çetelerin katlettiği Ali için on binler sokağa çıktı

Londra'da çeteler tarafından katledilen 17 yaşındaki Baygören için on binler sokağa çıktı. Polislerin çeteleşmeye göz yumduğu vurgulanan eylemde, çeteleşmeye karşı mücadele çağrısı yapıldı.

İngiltere'nin Başkenti Londra'da 17 yaşındaki Ali Baygören'in yaşadığı evin önünde bıçaklanarak katledilmesinin ardından on binler "çeteleşmeye karşı" sokağa çıktı. Britanya Demokratik Güç Birliği'nin (DGB) çağrısıyla Baygören'in katledildiği yerde bir araya gelen on binler, Edmonton Polis İstasyonu'nda sonlandırıldı. 

"Çete şiddetine son", "Çetelere karşı omuz omuza" ve "Katil polis" sloganlarıyla polisin çeteleşmeye göz yummasına tepki gösterildi.

Eylem DGB, GİK-Der, Britanya Alevi Federasyonu, Day-Mer, Acorn sendikası, Kürt Halk Meclisi, YÇKM ve Tohum Kültür Merkezi adına yapılan konuşmalarda çeteleşmeye ve çeteleşmeyi yaratan sisteme karşı mücadele çağrıları yapıldı.

Aile adına konuşan baba İbrahim Baygören, "Benim oğlum gitti, başka Ali'ler gitmesin" dedi. Eyleme katılanlara teşekkür eden Baygören sorunun toplumsal olduğunu vurgularken "birlikte duyarlılık" çağrısı yaptı.

Eylem, önümüzdeki dönemde çeteleşmeye karşı mücadeleyi büyütme sözleriyle sonlandı.

MLKP BRİTANYA: ÇETELEŞMEYE KARŞI SOSYALİZM MÜCADELESİNDE BİRLEŞELİM
Eylemde dağıtılan MLKP Britanya Örgütü imzalı bildiride, kapitalizmin ancak kendi devlet düzeni yanı sıra "yasa dışı" yapılandırmalar yoluyla ayakta durabildiği vurgulandı. Kapitalizmin gençliğe ve emekçilere geleceksizlik dışında bir şey vaat etmediği vurgulanan açıklamada "Kendisi için tehlikeli olmaması için gençleri birbiriyle savaştırıyor, gençlerin öfkesini kendinden uzak tutmak için çeteciliğe karşı mücadele yerine, onun gelişimine uygun koşullar yaratıyor, teşvik ediyor" denildi.

Kapitalist sistemin insanlığın omuzlarında taşınmayacak bir yük haline geldiği belirtilen açıklamada, göçmen emekçilere devrimci değerler ve yüksek ideallerden yoksunluğun topluluğu çürüttüğü vurgulandı.

MLKP Britanya bildirisinde, Türkiye ve Kürdistan'dan Londra'ya göç etmiş emekçileri devrimci değerleri ve sosyalizmin yüksek ideallerini büyütmeye, gençler içerisinde yaymaya, MLKP/KGÖ saflarında kapitalizmi yıkma ve sosyalizmi kurma mücadelesine katılma çağrısı yapıldı.

YOUNG STRUGGLE'DAN ÇETELEŞMEYE KARŞI FORUMA ÇAĞRI
Sosyalist gençlik örgütü Young Struggle (YS) üyesi sosyalist gençler de bildiriler dağıtarak gençleri kapitalizme ve çeteleşmeye karşı mücadeleye çağırdı. Cuma günü YS'nin düzenleyeceği foruma çağrı yapan gençler, devrimci gençlik hareketini büyütme zorunluluğuna dikkat çekti.