20 Nisan 2024 Cumartesi

Çakıroğlu davasında bir tutuklama

Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada ülkücü Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili açılan davada 1 kişiye ceza verildi.

Ege Üniversitesi'nde 2015 yılında ülkücü öğrenciler ile solcu öğrencilere arasında çıkan kavgada Fırat Çakıroğlu öldü. Çakıroğlu'nun ölümünden sorumlu tutulan Cihat Babatonguz hakkında açılan dava İzmir 18'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuksuz yargılanan Cihat Babatonguz, Ayvalık'tan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşma ilk olarak savcının esas hakkında mütalaasını tekrarlaması ile başladı. Savcı Babatonguz’un "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve "kasten öldürme" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada söz alan Cihat Babatonguz "O kafenin içinde onlarca insan varken ben yargılanıyorum. Fırat'ı tanımıyorum. Nurullah'ı ise o kafede görüyordum. Suçsuzum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Babatonguz hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "örgütün faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak" suçundan 15 yıl hapis cezasına hükmederek, tutuklanmasına karar verdi.