18 Mayıs 2024 Cumartesi

Buldan: Bu halk sefaletten kurtulmak istiyor

Tekman'da halka seslenen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Bu halk ekonomik krizden, sefaletten ve yoksulluktan kurtulmak istiyor" dedi.
Erzurum'un Hınıs ilçesinde düzenlenen halk buluşmasının ardından Tekman'a geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindekiler, HDP'nin seçim bürosu önünde toplanan halka seslendi.
 
Tekman Belediyesi Eşbaşkan adayları Müzahit Karakuş ve Yanez Çelik'in de katıldığı buluşmada konuşan Buldan, gittikleri her kentte aynı coşkuyla karşılandıklarını dile getirdi. Halkın kayyum politikasına cevap vermek için 31 Mart'ı beklediğini vurgulayan Buldan, "Aynı iradeyle, aynı kararlıkla karşılanıyoruz. İşte budur HDP. Türkiye'nin her yeri HDP'nin rengine bürünmüş. Batı'da aynı burada aynı. Her yerde halkımız kayyumları göndermek için 31 Mart'ta AKP'yi sandığa gömmek için seferber olmuş. İşte bugün bunu buradan görüyoruz" dedi.
 
'HALK SİZE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL'
 
Tekman Belediyesi'ne atanan kayyumun halka hizmet etmediğini ifade eden Buldan, "Burada kayyum AKP'ye oy vermeyen mahallenin kaldırımlarını söküyormuş. Ayıp ayıp ayıp. Halk size oy vermek zorunda değil. Size oy vermeyen halka hizmet etmek sizin boynunuzun borcudur. Kayyum da belediye başkanı da olsanız halka hizmet etmek herkesin görevidir" diye konuştu.
 
'HAKSIZLIK, YALAN, İFTİRA'
 
Türkiye halklarının, AKP'nin 17 yıllık yönetiminde nelerin yaşandığına tanıklık ettiğini sözlerine ekleyen Buldan, "Hırsızlıkla, yalanla, iftirayla, bu ülke böyle yönetilmez. Gittiği her yerde, mitinglerde HDP'ye ve vekillerine hakaret ve küfür eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Yalanlarını bir araya getirip birleştirsek inanın Tekman'dan Ankara'ya kadar duble yol olur. Ülkeyi böyle yönetiyorlar. Kayyumla geldikleri yerleri de böyle yönetiyorlar. Bu kadar yalanla, iftirayla uğraşmak yerine bu halkın sorunlarıyla ilgilenseniz, bu halk bu kadar yoksul olmazdı" diye belirtti.
 
'AKP SON DEMLERİNİ YAŞIYORLAR'
 
Tekman halkının 31 Mart'ta belediyesinin geri alacağını belirten Buldan, "Erzurum ve Tekman halkı Şêx Seîd'in bir mezarı olmadığını biliyor. Erzurum halkının değeri olan Şex Seîd'in mezarının nerede olduğunu bilmiyoruz. Bu halk bunu istiyor. Bu halk ekonomik krizden, sefaletten ve yoksulluktan kurtulmak istiyor. Tarım ve hayvancılığı bitiren ve ülkeyi ekonomi krize götüren ülkeyi yönetenlerin anlayışıdır. Kimse merak etmesin az kaldı. 31 Mart'ta belediyelerimizi alacağız. AKP'yi her yerde tabela partisi haline getireceğiz. Son demlerini yaşıyorlar" dedi.
 
'KENDİ YASALARINIZI UYGULAYIN'
 
Leyla Güven'in 125 gündür açlık grevinde olduğunu da hatırlatan Buldan, şöyle devam etti: "Leyla Güven'le birlikte açlık grevinde 300'den fazla tutuklu bedenlerini açlığa yatırmış. Diyarbakır'da da vekil arkadaşlarımız Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ'ında dahil olduğu açlık grevleri var. Bu ülkeyi yöneten iktidar neden sormuyor, bu insanlar bu kadar uzun süredir, bedenlerini açlığa yatırmış diye. Demek ki bir sorun var. Bu sorun tecrit sorunudur. Sevgili halkım, bu ülkede ve İmralı cezaevinde tecrit var. Öcalan üzerinde tecrit var. Ailesiyle ve avukatıyla görüştürülmeyen bir insan var. Hukukken, vicdanen, ahlaken doğru olmayan bir şeydir. Kendi ellerimizle oluşturduğunuz yasalar kendi elleriniz ve ayaklarınızla çiğniyorsunuz. Bu yasalar uygulanmak için çıkarılmıştır. Kendi yasalarınıza uygulamak zorundasınız. Buradan bir kez daha Adalet Bakanlığı'na sesleniyoruz. Tecrit tüm insanların meseledir. Yasalarınızı biran önce uygulayın ve tecridi kaldırın."