5 Mayıs 2024 Pazar

Buldan: Başkale her seçimde en yüksek oyla partisine sahip çıktı

Van'ın Başkale ilçesiyle seçim turunu sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Başkale'nin her seçimde en yüksek oyla partisine sahip çıktığını biliyoruz. Bu seçimde de yüzde 90'ın altına inmeyeceğiz değil mi? Yüzde 90'a hep birlikte imza atacağız, bu başarı Elbak'ın başarısı olacaktır" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve aralarında İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak'ın da yer aldığı heyetin Van'ın Başkale, Gevaş, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde gerçekleştireceği 2 günlük halk buluşması bugün başladı.
 
Başkale'de Buldan ve beraberindeki heyeti, ilçe girişinde DTK, DBP'li yöneticiler, HDP'nin kent milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan ile Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, Başkale Belediyesi Eşbaşkan adayları Şengül Polat ve Erkan Acar karşıladı.
 
Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran halkı Başkale Belediyesi eşbaşkan adayları Şengül Polat ve Erkan Acar selamladı. Ardından halka hitap eden Buldan, Botan ve Hakkari ile Yüksekova'daki buluşmalarını hatırlatarak, "Buradan giderken Başkale'ye selam vermeden gitmek istemedik" dedi. 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerin önemine dikkat çeken Buldan, partilerinin halkla buluşmasını engellemek için yollara kurulan barikatları kast ederek, "Bizler bu seçime hazırlanırken önümüze çıkan barikatları aşa aşa 31 Mart'a gideceğiz. Her yerde önümüze barikatlar  koyuyorlar. Ama koysunlar, vallahi de billahi de biz kazanacağız. Bunun önüne hiç kimse geçemez" diye konuştu.
 
'HALK AKP'DEN KURTULMAK İÇİN 31 MART'I BEKLİYOR'
 
Halkın AKP'den kurtulmak için 31 Mart tarihini beklediğini ifade eden Buldan, "O belediyelere kayyum atamak bir halkın iradesini inkar etmeyi kullanacağımız oylarımızla mutlaka açığa çıkaracağız. Başkale de bizim olacak. Buraya da kayyum atadılar. Van ve bütün ilçelerine kayyumlar atadılar. O kayyumlar ne yazık ki Kürt halkının bütün değerlerini yerle bir etmeye çalıştılar. Van Belediyesi 2 bine yakın işçiyi işten çıkardı. Van Belediyesi'nin yüz akı olan Bekir Kaya'yı rehin alarak tutukladılar. Çünkü biliyorlar ki Van ve bütün ilçelerini de HDP kazanacak. Eşbaşkan adaylarımız buradaki kayyumu Ankara'ya göndermek için, o belediyeleri sizlerin belediyesi olması için yola çıktılar" dedi.
 
'LEYLA GÜVEN YAŞAMALIDIR'
 
Açlık grevlerine de dikkat çeken Buldan, "Arkadaşlarımızın tek talebi var. Sayın Öcalan'ın ailesi ve avukat görüşmelerinin başlaması. Bu talebin uygulanması lazım. Adalet Bakanlığı kendi çıkarmış olduğu yasalara uymuyor. Tek kişiye özel bir yasa uygulanamaz. Bu aynı zamanda kendi yasalarını çiğnemek anlamına gelir. Biz açlık grevindeki arkadaşlarımızın taleplerini sahipleniyoruz. Tecrit kalkmalıdır, Leyla Güven yaşamalıdır, açlık grevleri sona ermelidir" diye konuştu.
 
Buldan, son olarak "Başkale'nin her seçimde en yüksek oyla partisine sahip çıktığını biliyoruz. Bu seçimde de yüzde 90'ın altına inmeyeceğiz değil mi? Yüzde 90'a hep birlikte imza atacağız, bu başarı Elbak'ın başarısı olacaktır" dedi.
 
Buldan ve beraberindekiler daha sonra Gevaş'a gitmek üzere yola çıktı.