7 Eylül 2024 Cumartesi

Bozova Belediyesi Kadın Dinlenme Evi açıldı

Bozova Belediyesi Kadın Dinlenme Evi'nin açılışında konuşan Türkoğlu, sadece kadın dinleme evleriyle sınırlı kalmak istemediklerini; kadın merkezlerinde şiddetle mücadele noktasında çalışmalar yapmak istediklerini dile getirdi. Türkoğlu, "Üretim alanları, kooperatiflerle, kadınlar üretebildiği ve aynı zamanda bu ürünlerin satışını yapacağı çalışmalar yapmak istiyoruz. Genç kadınlara dair çalışmaları hayata geçireceğiz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcücüsü Halide Türkoğlu, Urfa'nın Bozova Belediyesi'nin Kadın Dinlenme Evi'nin açılışında konuştu.

Bozova'da bir kadın belediyeciliği olduğunu, bundan sonraki politikalarda kadınların eşit yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediyenin en güçlü şekilde öncülük yapacağını söyleyen Türkoğlu, "Bu belediye kadınların, gençlerin, halkların belediyesidir. İlk günden beri bu iradeyi göstermeye çalıştık. Bugün bu çalışma biz kadınlar için önemli bir çalışma olduğunu vurgulamak istiyorum. Bugüne kadar kadınlara kent hakkı tanınmazken, ama aynı zamanda kentlerin nasıl dizayn edildiğini de çok iyi biliyoruz. Bir ilçe belediyesi her zaman erkeklerin yönetiminde olduğu zaman hizmetler kadınlara verilmiyor. Kadınlar eşit hizmetten faydalanamıyor. Kadınlar, sorunlarını konuşabileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir mekana sahip olamıyor. Bu yönüyle belediyeleri erkek egemenliği üzerinde düzenlemişler" dedi.

'KADIN DİNLENME EVİ EN TEMEL İHTİYAÇTIR'
Türkoğlu, şöyle  devam etti: "Kadın dinlenme evimizle birlikte Bozova'da kadınlara yönelik birçok çalışma, proje hayata geçecektir. Eşbaşkanlık sistemiz bunun teminatı üzerine kurulan bir sistemdir. Eşbaşkanlık sistemimizle birlikte kadınların ilçe belediyelerin mahallesinde, köylerinde temel ihtiyaçlarını giderebilmesi için bir kadın dinleme evi en temel ihtiyaçtır. Bugün burada kadınlar sosyal yaşama katılamıyorsa, bu kentin dizayn edilmesinde erkeklere göre yapılmış olmasından kaynaklanıyor. Düşünün köyden ilçe merkezine geliyorsunuz, temel ihtiyaçlarınız var ama bir yerde dinlenemiyorsunuz, birçok seferde kaldırım taşlarında oturmak zorunda kalıyorsunuz gidecek bir mekanınız olmadığı için. Bugün bu dinlenme evi birilerine göre küçük bir proje olabilir ama bizim yaşamlarımızı kolaylaştıracaktır. Köyde ve mahallede yaşayan kadının da kendi ihtiyaçlarını giderebileceği bir alandır. Eşbaşkanlık sistemimizle, kadın eş başkanlarımızla biz bu çalışmaları daha da büyüteceğiz. Sadece kadın dinleme evleriyle sınırlı kalmak istemiyoruz. Kadın merkezlerinde şiddetle mücadele noktasında çalışmalar yapmak istiyoruz. Üretim alanları, kooperatiflerle, kadınlar üretebildiği ve aynı zamanda bu ürünlerin satışını yapacağı çalışmalar yapmak istiyoruz. Genç kadınlara dair çalışmaları hayata geçireceğiz."