26 Nisan 2024 Cuma

Borbet işçilerinden eyalet parlamentosu önünde eylem

Almanya'da tazminatsız bir şekilde işten çıkarılan Borbet işçileri, Kuzey Ren Westfalya parlamentosu önünde eylem yaparak sınıf dayanışması çağrısında bulundu.

Almanya'nın Solingen kentindeki Borbet fabrikasında toplu bir şekilde tazminatsız işten atılan IG Metall Sendikasına üye 600 işçinin direnişi sürüyor.

Almanya Kuzey Ren Westfelya parlamentosu önünde eylem yapan işçiler, eylem öncesinde milletvekilleriyle görüşerek taleplerini iletti.

İşçiler, haklarını alana kadar kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini, seslerini duyurmak için her yeri eylem alanına çevireceklerini vurguladı.

Eyleme Avrupa Demokratik Güç Birliği, DİDF ve MLPD de destek verdi, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını açıkladı.

Borbet işçilerinin eyleminde AVEG-KON'a bağlı AGİF adına yapılan konuşmada, AGİF'in direnişin başından beri işçilerin yanında olduğu ve mücadelesini desteklediği hatırlatıldı, Borbet işçisi haklarını elde edene kadar direnişe güç vermeye devam edileceği vurgulandı.

AGİF temsilcisi, Borbet işçisinin kazanması için sınıf dayanışmasının önemine dikkat çekerek, "AGİF olarak, işçi ve emekçilerin, Almanya'da yaşayan göçmen halkların, Borbet işçilerinin onurlu direnişini sahiplenmesi ve dayanışmayı büyütmesi için tüm çabamızı sonuna kadar göstereceğiz" dedi.

Eylem halaylarla son buldu.