19 Nisan 2024 Cuma

'Bıraktıkları mirası zafere taşıyacağız'

Sosyalistler, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için İzmir'de dün gerçekleştirdikleri anmanın ardından bugün de mezar ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri andı.

Dün yapılan salon etkinliğinin ardından bugün İzmir'de Deniz Poyraz, Alpaslan Özdoğan, Mehmet Kayacı, Mümin Çetin, Abdurrahman Aktaş'ın mezarları ziyaret edildi.

Mezar anmalarında konuşan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, partilerinin kavga yaşamının şehitlerini anmak, onların yaşamlarından öğrenmek kadar, devrimci hareketin geleneğinden, birikiminden öğrenme, sahiplenmenin pratiğine sahip olduğunu belirtti. Gümüştaş, "Partimiz; Denizlerin, Mahirlerin, Kızıldere'den Nurhak'a mücadelenin de ileriye taşındığı bir mevzidir. 
Bugün onların yarattığı siper yoldaşlığını, birleşik mücadeleyi, fedailiği ve adanmışlığı; kampüslerden Rojava siperlerine, Tuzla tersanelerinden Serhat dağlarına; kadın mücadelemizden yoksul konduların sokaklarına taşıyoruz. Bu güvenle Nurhak şehidimiz Alparslan yoldaşın baş ucundayız. Bıraktıkları mirası zafere taşıyacağız" dedi.

Anmaya katılanlarda ölümsüzlerin mezarları başında yaptıkları konuşmalarda, onların mirasına sahip çıktıklarını vurguladı, devraldıkları bayrağı zafere ulaştırana kadar sımsıkı taşıyacakları sözü verdi.

GÜMÜŞTAŞ: ŞEHİTLERİMİZ MÜCADELE ÇAĞRISIDIR
İzmir'de dün de devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenleri anma etkinliği düzenlendi.

Saygı duruşu ve sinevizyon gösteriminin ardından söz alan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Deniz Poyraz, Jîna Mahsa Amini, Nagihan Akarsel ve Türkiye ve Kürdistan'da ölümsüzleşen tüm parti ve devrim şehitlerini anarak, İran ve Rojhilat'ta direnen kadınları selamlayarak konuşmasına başladı.

Kasım ayının ve şehitleri anmanın partileri bakımından ne ifade ettiğini anlatan Gümüştaş, bu sene Kasım ayını daha özel bir çalışma olarak örgütlediklerini söyledi. Şehitleri anmayı, onlardan öğrenmeyi, adanmış arınma ve uslanmaz maraton koşuculuğu ile devrimci çalışmaya koyulma olarak ele aldıklarını belirten Gümüştaş, "Kampüslerden işçi havzalarına; hapishanelerden dağlara; devrim mevzilerinden yerin yedi kat altına kadar şehitlerimiz mücadele çağrısıdır. Fedai bir ruh ile çalışma, mutlu devrimcilik çağrısıdır" dedi. Gümüştaş, etkinliğe katılanlara bu çağrıyı en önden yanıtlama, bu mücadeleyi tüm işçi ve ezilenlere ulaştırma çağrısında bulundu.

Rejimin egemen bloklarının Kürt kazanımlarını yok etme, direnen güçleri tasfiye etme, halkın demokratik mücadelesini yok etme konusunda tam bir irade birliği içerisinde olduğunu vurgulayan Gümüştaş, işçi sınıfı ve ezilenlerin bağrında biriken değişim isteğine yol açmanın, tam hak eşitliğine dayalı özgür yaşamı kurmanın tek yolunun işçi ve emekçilerin iktidarını kurmaktan geçtiğini vurguladı. Faşist rejime karşı mücadele ve üçüncü cephenin büyütülmesi çağrısında bulunan Gümüştaş, "Şehitlerimizin huzurunda söz veriyoruz, mutlaka kazanacağız" dedi.

TUNCER: ONLARIN MİRASÇILARIYIZ
SGDF Eş Genel Başkanı Yaren Tuncer de etkinlikte söz aldı. Kasım ayında şehitlerin yaşamlarından öğrendiklerini belirten Tuncer, onları yalnızca cesaretli kahramanlar olarak görmediklerini, geri yanlarıyla nasıl mücadele ettikleri, zaaflarını nasıl yendiklerini öğrenmeye çalıştıklarını vurguladı. Tuncer, "Onların mirasçısı olacağız. Mücadelelerini büyüteceğiz. Onların yaşamlarından öğrenerek onlar gibi birer komünist gibi yaşayacağız" dedi.

BMG: ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ
Etkinlikte Birleşik Mücadele Güçleri adına da konuşma yapıldı. Sınıf mücadelesinin her dönem zorlukları olduğuna işaret edilen konuşmada, "Biz yoldaşlarımızı, siperdaşlarımızı dağ başlarının zorlu koşullarında, kentlerin ücra mahallelerinin çamurlu ve dik yokuşlarında, karanlık pusularda, zindanlarda devrim için ölümsüzlüğe uğurladık. Biz onları sonsuzluğa uğurlarken, onlar bizim devrime olan inancımızı süreklileştiren, umudumuzu pekiştiren, cesaretimizi artıran, halk kitlelerine olan sevgimizi büyüten birer sembol oldular. Sadece iyi, güzel, devrimci yönleriyle değil, yaptıkları hatalarla, hatalarıyla baş etme yöntemleriyle, her gün yeniden mücadele etme kararlılığını kuşanmalarıyla, yenilgilerin, ihanetlerin yollarına çıkardığı engelleri aşma kararlılıklarıyla, umutsuzluğu umuda çevirme bilinçleriyle hep başucumuzda oldular, bize öğrettiler" denildi.

Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin asalak egemen sınıfların rüyalarını kabusa çevirdikleri vurgulanan konuşmada, "Biz de onlardan aldığımız güçle yenilgilere, ihanetlere, bizi bataklığa çekmeye çalışanlara karşı, rüzgarı karşımıza alıp yürüyüşümüzü sürdürüp, devrim bayrağını en yukarıda tutmaya devam etmeliyiz. Onları sahiplenmek, onları anmak, onların mücadelelerini sürdürmekten geçiyor" diye belirtildi.

Etkinliğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Anyakayder, Partizan, Demokratik Alevi Derneği (DAD) üye ve yöneticileri de katıldı.