16 Eylül 2024 Pazartesi

Berna Laçin: Bu saldırı idama karşı olduğum için yapılıyor

İdam karşıtı sosyal medya paylaşımı nedeniyle hedef gösterilen ve hakkında soruşturma başlatılan sinema sanatçısı Berna Laçin, "Bu saldırı idama karşı olduğum için yapılıyor" dedi.
Sanatçı Berna Laçin, idam karşıtı sosyal medya paylaşımının ardından hedef gösterilmesine ve hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.
 
Bir takım troll hesaplar tarafından hedef gösterildiğini belirten Berna Laçin, "Tweet'i öğleye doğru attım. Asıl saldırı akşam saatlerinde başlamış. Birtakım troll hesaplar beni hedef göstermiş" dedi.
 
Kendisine henüz resmi bir tebligatın yapılmadığını söyleyen Berna Laçin'in açıklaması şöyle: "Sadece dini değerlere değil, insanların tüm değerlerine dikkat ederim. İslamiyeti aşağılama gibi bir anlamı yok yazdığım mesajın. Net biçimde idamın çözüm olmayacağını söylüyorum orada. Asıl bana karşı yürütülen örgütlü saldırı, halkı galeyana getirmektir. Ben şikâyetçi olacağım."
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Berna Laçin hakkında "halkın dini değerlerini aşağılama" suçlaması ile soruşturma başlatmıştı.