19 Mayıs 2024 Pazar

Berlin'de bir polis Türkiyeli muhaliflerin bilgilerini MİT'e satmış

Berlin polis teşkilatından yüksek rutbeli bir memur Türkiyeli muhaliflerin bilgilerini MİT'e satmakla suçlanıyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin ziyaretinden hemen önce bir polis memurunun MİT'e Berlin'de yaşayan Türkiyeli muhaliflerin bilgilerini sattığı iddia ediliyor.
 
Berlin merkezli Taz gazetesinde yer alan habere göre; MİT'e bu bilgileri satan memurun yüksek rütbeli bir polis olabileceği belirtiliyor. Türkiyeli muhaliflerin isim, doğum tarihi ve ikamet adresleri bu polis memuru aracılığı ile MİT'e iletilmiş.
 
MİT ile birlikte çalışan bu polis memurunun takip altında olduğu belirtilirken, SPD'li Andreas Geisel yaptığı açıklamada bilgileri Türk istihbaratına gidenler için herahngi bir tehlikeli durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
 
Die Linke Berlin'in iç politika sözcüsü Hakan Taş yaptığı açıklamada, kişisel bilgileri MİT'in elinde olanların bir an önce Alman polisi tarafından bilgilendirilmelerini talep etti.
 
Taş, 6 bin kişinin Almanya'da MİT için çalıştığını tahmin ettiklerini söylerken, bunların sadece Türk Elçilik ve Konsoloslukları tarafından görevlendirilenlerle sınırlı olmadığı DİTİB içerisinde de ajan faaliyetleri yürütenler olduğunu belirtti. Türkiye'den Almanya'ya dönecekler için son durumun tehlike yaratabileceğini sözlerine ekledi.