21 Mayıs 2024 Salı

Berkin 21 yaşında: Katledilen bütün çocuklar için adalet istiyoruz

Gezi direnişinde polisin attığı gaz kapsülüyle başından yaralanıp 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, doğum gününde vurulduğu yerde anıldı. Anmada konuşan anne Elvan, "Berkin yaşasaydı bugün 21 yaşında olacaktı. Berkin nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet istiyoruz" dedi.

Gezi direşi sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan için Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) katledildiği yerde anma gerçekleştirdi. Anmaya Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm ile babası Sami Elvan katıldı.

Anmanın yapıldığı sokak polis ablukasına alındı ve çok sayıda zırhlı araç mahallenin çeşitli noktalarında konumlandı. Anma başlamadan önce anne Gülsüm Elvan, bu tutumu kınadı ve polise "Bu yaptıklarınızdan utanın, size acıyorum" diye seslendi.

Anmada LÖB adına konuşan Nazlı Yöyler, 6 yıldır Berkin Elvan için adalet arayışlarına devam ettiklerinin altını çizdi ve olay yeri incelemesinin 6 yıl sonra baskılar sonucunda yapıldığına dikkat çekti.

Sıra arkadaşları Elvan için adalet istediklerini belirten Yöyler, "Kardeşlerimiz Ceylan Önkol ve bütün katledilen çocuklar için adalet istiyoruz. Bu uçurduğumuz dilek feneri bizim adalet dilek fenerimizdir. Tüm katledilen sıra arkadaşlarımız için Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusu için uçurduğumuz adalet feneridir" diye konuştu.

'BİNLERCE BERKİN YANIMDA'
Ardından konuşma yapan anne Elvan, oğlunun yaşasaydı 21 yaşında olacağını söyledi ve doğum gününü başka türlü kutlayabileceklerini dile getirdi.

"Binlerce Berkin benim yanımda" diyen Elvan, "Bu çocukların hepsi birer Berkin o ölmedi yaşıyor. Bu uçurduğumuz dilek feneri Berkin'in nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet istiyoruz. Diğer çocuklar için umut olsun" dedi.