28 Mart 2024 Perşembe

'Batman'ın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz'

Kayyumun 635 milyon değer biçilen Batman Park AVM'nin değerinin altında satılmasına tepki gösteren HDP Batman İl örgütü, Batman'ın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, kayyumun 635 milyon değer biçilen Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni (AVM) değerinin çok altında 150 milyon TL'ye satışa çıkarma kararına karşı açıklama yaptı. Park AVM önünde yapılmak istenen açıklamaya izin verilmemesi üzerine HDP Batman İl Örgütü önünde açıklama yapıldı. Açıklamaya kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüşle parti önüne geçen kitle "Batmanpark halkındır satılamaz" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attı. "Batmanpark halkındır satılamaz" pankartı açıldı. 

Korkmaz, "Daha önce de bunu denediler ama halkın itirazı ve kamuoyunda oluşan baskılardan kaynaklı bu ihale gerçekleşemedi. Bugün yine burası cüzi miktara birilerine peşkeş çekilmek isteniyor. Ancak biz buna müsaade etmeyeceğiz. Her yerde itirazımızı yükselteceğiz. Kimsenin halkın malını beli bir zümreye peşkeş çekmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Demir ise, belediyeye kayyum olarak atanan Hulusi Şahin'in 280 Milyon TL borçla aldığı belediyenin borcunu 1 Milyar TL'ye çıkardığını söyleyerek, "Şahin, gitmeden önce son bir vurgun yapmak isteyerek Batman Park'ı satmak istedi. 635 Milyon değer biçilen bu yeri kelepir fiyata satmak istedi ve daha önce yaptığı ihaleyi tekrar ortaya çıkardı. Şahin, AKP İl Başkanı ile birlikte paylaşmak üzere satılığa çıkardı. Asla ve asla buna müsaade etmeyeceğiz. Eğer satılırsa da, biz geldiğimizde bu satışı iptal edeceğiz. Bizler, gayrimeşru olan ve atanmış 3 encümen ile çıkarılan bu kararı tanımıyoruz. İdare mahkemesinde başvuracağız. Batman'ın geleceğini peşkeş çekilmesini kabul etmiyoruz. Halka olan görevimizi yerine getirerek, itirazda bulunuyoruz" dedi.