Batman'da Halepçe katliamı lanetlendi

Batman'da düzenlenen 676.'sı "kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminde Kürt halkına yönelik soykırım ve katliam politikalarına dikkat çekildi. Halepçe katliamının bunlardan biri olduğu belirtildi. Kürtlerin hala Halepçe'nin acısını çektiği kaydedildi.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 676. haftasında Kürt halkına yönelik soykırım ve katliam politikalarına dikkat çekildi. Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açıldı, gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.
Basın metnini okuyan Hüseyin Elçi, Halepçe katliamına dikkat çekti. Halepçe'de 5 bin insanın kimyasaldan olmak üzere toplamda 200 bine yakın Kürdün şehit edildiğini, 1 milyonu aşkın Kürdün kendi vatanından sürüldüğünü ve yüz binlercesinin yeryüzünün herhangi bir yerine kaçmak zorunda bırakıldığını hatırlattı. Halepçe Katliamının üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen Halepçe kentinin yaralarını hala saramadığını söyleyen Eçli, "Kimyasal saldırı sonrasında şehit aileleri, olayın tanıkları ve birbirini kaybeden aileler hala birbirini bulmuş değil. Bu operasyonun sonucu olarak ortaya çıkan Halepçe katliamı insanlık açısından büyük bir trajedidir ve bu trajediyi iliklerine kadar yaşamış ve halen acısını, ızdırabını yaşamaya devam eden sadece Kürt milletidir. Halepçe, insanlığın katledilmesidir" ifadelerini kullandı.
Açıklamadan sonra bir süre oturma eylemi yapıldı.