19 Nisan 2024 Cuma

'Baskıcı müdahalelere karşı Kaftancıoğlu'nun yanındayız'

EHP, EMEP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP, Canan Kaftancıoğlu'nun hapis cezasının onanmasına tepki göstererek, adil bir yargı ve demokratik bir ülke için mücadelede tüm toplumsal kesimlere sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 3 davadan verilen cezaların Yargıtay tarafından onanmasına ortak yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

AKP-MHP iktidarının kendi bekası için demokratik hak ve özgürlükleri kullanılamaz hale getirdiği ve her gün iktidarın baskıcı hamlelerinin bir başka örneğiyle karşı karşıya kalındığı belirtilen açıklamada, "Yapılan saldırılar, iç güvenlik mekanizmasının ve yargının demokratik muhalefete karşı partizan bir saldırı grubu haline getirildiğini gösteriyor. Aynı zamanda Erdoğan ve ortaklarının, halka sopa göstererek, iktidarını sürdürme politikasına karar verdiğini gösteriyor" denildi.

HDP hakkındaki kapatma ve kumpas davaları ve saldırılara, sosyalist parti ve örgütlere dönük baskılara, işçi ve emekçilere dönük sendikal hak gaspları ve eylemlere dönük engelleme çabalarına, kadın mücadelesine dönük saldırılara, Gezi davasında verilen mahkumiyet kararlarına dikkat çekilen açıklamada, Kaftancıoğlu'na verilen cezaların onanması ve konulan siyaset yasağıyla birlikte otoriter rejime muhalefet eden herkesin susturulmak istendiği kaydedildi.

"Verilen son ceza, toplumsal muhalefete yönelik baskıların bir plan dahilinde uygulandığının ve daha da arttırılacağının işaretini veriyor" denilen açıklamada, baskıcı müdahalelere karşı Canan Kaftancıoğlu'nun yanında olunduğu vurgulandı. Yargı erklerine görevini adil yerine getirme çağrısı yapılan açıklamada, bu konuda bütün demokratik ve toplumsal güçlere mücadele görevi düştüğü dile getirildi. Açıklama, şöyle devam etti: "Toplumsal mücadelenin farklı alanlarında eşitliği, özgürlüğü, demokrasiyi, barışı, emeği, adaleti, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve ekolojiyi ortak şekilde savunmak üzere bir araya gelen bizler; bu baskıcı ve hukuksuz uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Ülkemize yaraşır bir demokrasiyi inşa etmek için mücadele edeceğiz."