29 Mart 2024 Cuma

Başaran: Gülistan Doku'yu kaybeden iktidar ve politikalarıdır

Kadın gündemini değerlendiren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Başaran, iktidarın politikaları nedeniyle erkeklerin kadınları katlettiğini söyledi. Gülistan Doku'nun bin gündür bulunmadığını kaydeden Başaran, "'Gülistan Doku nerede?' diye sormaya devam edeceğiz. Gülistan Doku'yu kaybeden iktidarın kendisi ve politikalarıdır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında kadın gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türkiye, Kürdistan ve dünyanın gündeminde olan İran'a ilişkin konuşan Başaran, İran ve Rojhîlat'ta gerçekleştirilen protestolar nedeniyle rejimin saldırıları sonucunda en az 83 kişinin yaşamını yitirdiğini, rejimin haklı taleplerini savunan halkı saldırılarla bastırmaya çalıştığını kaydetti.

"Jin jiyan azadî"nin dünyanın dört bir yanında enternasyonal slogan haline geldiğini söyleyen Başaran, İran'da değişim ve özgürlük için mücadele eden halkı selamladı. 

Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında kadınların iktidarın yürüttüğü politikalar nedeniyle kışkırtılan erkeklik tarafından yaşamını yitirdiğini söyleyen Başaran, Dersim'de kaybedilen Gülistan Doku'nun bin gündür bulunmadığını da ekledi. 

Başaran, "Hala Gülistan Doku'dan bir haber alamadığımızın bir kez daha altını çiziyorum. Bugün Gülistan Doku'nun kaybedilmesinin üzerinden 1000 gün geçti. 1000 gündür Gülistan Doku'nun ailesi, kadın örgütleri, bizler HDP Kadın Meclisi olarak 'Gülistan Doku nerede?' diye soruyoruz, sormaya devam ediyoruz. Kaybedildiği ilk günden beri söylediğimiz gibi Kürdistan'da kimse kaybolmaz kaybettirilir. 90'lı yıllarda onlarca, yüzlerce kişi yine devletin içerisindeki karanlık güçler tarafından kaybedilmişti. Bugün bir Kürt kadını olan Gülistan Doku arkadaşımızdan 1000 gündür haber alınamıyor. Kaybedilmesiyle ilgili yürütülen soruşturmadan hiçbir sonuç alınamıyor. Her tarafı mobese kameralarıyla izlenen, kimin kim olduğu herkesçe bilinen Dersim gibi küçük bir ilde bir genç kadın kaybettirildi. Peki her yerde mobese kayıtlarını izleyen bizim en ufak eylemimizde yanımızda biten kolluk neredeydi? Bugüne kadar Gülistan Doku ile ilgili herhangi bir adım atılmadı, soruşturmalarda neden herhangi bir ilerleme yok. 'Gülistan Doku nerede?' diye sormaya devam edeceğiz. Gülistan Doku'yu kaybeden iktidarın kendisi ve politikalarıdır" dedi.