17 Mayıs 2024 Cuma

Baran Serhat Rojava kentlerinde anıldı

Rojava'da yaşayan Kürt, Arap, Süryani halklar ölümünün 40. gününde MLKP MK Üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat'ı (Bayram Namaz) andı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart günü Türk devleti ve ona bağlı çetelerinin düzenlediği suikast sonucu ölümsüzleşen MLKP MK Üyesi ve Rojava Temsilcisi Baran Serhat (Bayram Namaz), Rojava'nın Kobanê, Dirbesiye, Serêkaniyê, Tıl Temir ve Qamişlo kentlerinde anıldı.
 
DİRBESİYE
 
Dirbesiye kentinde Şehit Zefin Parkı'nda düzenlenen anmaya Kürt, Arap ve Süryani halklarının yanı sıra PYD, SYPG, JKŞ, CKŞ, Şehit Aileleri Kurumu katıldı.
 
Dirbesiye halkının verdiği 40 yemeğinde SYPG Dirbesiye adına konuşan Mahmut Ose, Baran Serhat'ın Rojava devrimindeki mücadelesini ve yaşamını anlattı. Baran Serhat'ın kanının Rojava topraklarına karıştığını, bu topraklarda komünist bir maya olduğunu ve komünist bilinç ile Baran Serhat'ın hesabını soracaklarını belirtti.
 
PYD adına yapılan konuşmada ise "Baran Serhat bu toprakların şehididir. Onun mücadelesini bu topraklarda zafere ulaştıracağız. Burada bir kez daha halklarımıza söz veriyor, onun mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz" denildi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, Baran Serhat'ı tanıyanlar onun mücadelesini anlattılar. Etkinlik okunan şiirler ile sona erdi.
 
KOBANÊ
 
Kobanê'de bir araya gelen halklar ölümünün 40. gününde Baran Serhat'ı andı. Anmaya Şehit Aileleri Kurumu, SYPG, JKŞ, CKŞ'liler katıldı. Yapılan konuşmalarda Baran Serhat'ın Rojava devrimine büyük katkılar sunduğu 30 yıllık mücadele tarihinde halkların özgürlüğü için mücadele ettiği ifade edildi.
 
SERÊKANİYÊ
 
Serêkaniyê kentinde Baran Serhat'ın ölümünün 40. günü dolayısıyla yapılan anma, şehadet belgesi verilen Xalit Serêkaniyê ve Rojin Serêkaniyê ailesi tarafından düzenlendi. Serêkaniyê şehitliğinde düzenlenen anmaya SYPG, JKŞ, CKŞ'liler katılırken, CKŞ'liler Serêkaniyê şehitliğine yürüyüş ile giriş yaptılar. Baran Serhat'ın mezarı başında gerçekleştirilen anmada konuşan Xalit Serêkaniyê, "Baran Serhat hem yoldaşımız hem de bizim evladımız. Onun mücadelesine aile olarak sonuna kadar bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" diye belirtti.
 
QAMIŞLO
 
Qamişlo'da Baran Serhat ölümünün 40. günü dolayısıyla Süryani halkları anma gerçekleştirdi. Anmaya PYNA, Kürdistan Kardeşlik Partisi, Heyet el Tensiq Hareketi, Şehit Aileleri, SYPG, JKŞ, CKŞ'liler katıldı.
 
Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan Butros Beşir, "Gözyaşlarım ile uzun bir süredir bu anı bekliyordum. Baran Serhat hepimizin yoldaşı, öğretmeni ve evladıydı. Ondan çok şey öğrendik. Süryani halkı olarak bugün Süryani halklarının yaşadığı mahallede bir komutan için taziye çadırı kurmak bizim için oldukça önemli. Biz Süryani halkları olarak bizim için halkların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele veren Baran Serhat gibi değerli bu halk için bedel ödeyen evlatlarımızı unutmayacağız. Süryani halkı olarak Baran Serhat'ı anmaya onun yolunda yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.
 
Cizre Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Mihyedin Hesen ise "Öncelikle Baran Serhat'ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Baran Serhat Rojava devrimi için bedel ödeyen bir yoldaşımız gibi bu topraklarda devrimin büyütülmesi için yıllarca emek vermiş ve bu devrimin daha da ileriye taşınması için bedel ödeyen bir yoldaşımız. Bundandır ki Türk devleti ve ona bağlı çeteleri Baran Serhat'ı katlederek Rojava devriminin ilerici güçlerine gözdağı vermeyi amaçladılar. Şuan bu çadır altında Kürt, Türk, Arap, Süryani halkları olarak bir aradayız. Bizler şehit aileleri olarak Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı Amed'te açlık grevini sürdüren Leyla Güven ve ölüm orucuna devam eden tutsakların mücadelesinin yanındayız" dedi.
 
Baran Serhat'ın mücadeleci tarzı bütün halklara ilham kaynağı olduğunu ifade eden Hesen, "Bizler de şehit aileleri kurumu olarak Baran Serhat yoldaşın mücadelesini büyüteceğiz" diye kaydetti.
 
SYPG Temsilcisi Beritan Asya yaptığı konuşmada, "Baran yoldaşın öğrencileri olarak onun izinden yürümeye devam edeceğiz. O bizlerin öğretmeni ve komutanıydı, bu topraklarda onun hayallerini gerçekleştireceğiz. Bu çadırı kurarak onu anan Süryani halklarını ve Butros Beşir'e teşekkür ediyoruz" diye belirtti.
 
PYNA, Kürdistan Kardeşlik Partisi, Demokratik Değişim Hareketi yapılan anmaya mesaj yolladılar.
 
TIL TEMIR
 
Til Temir kentinde de Baran Serhat anıldı. Til Temir halkı tarafından yapılan anma Şehit Aileleri Kurumu'nda yapıldı. Anmaya Şehit Aileleri Kurumu, TEV-DEM, Til Temir Belediye Eşbaşkanları ve çalışanları, Asuri Savunma Güçleri, Demokratik Asuri Partisi, Sol Parti, PYD, Kongre Star, Mala Jin, PDKS, Devrimci Gençlik Hareketi katıldı.
 
Saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri Kurumu adına söz alan Diya Baran, "23 Mart 2019 sabahı Baran yoldaşımız faşist Türk devleti ve çeteleri eliyle şehit edildi. Baran yoldaş, Rojava ve Bakur Suriye için çok değerli bir komutandı. İşçi ve emekçiler için bir kardeşti. İşçi ve emekçiler için can verdi. Biz onun intikamını, devrimimizi savunup büyüterek, Efrin'i özgürleştirerek alacağımızın sözünü veriyoruz" diye kaydetti.
 
Ardından Til Temir Asayiş'i adına söz alan Ebu Mazlum ise "Şehit Baran'ı saygıyla anıyorum. Bizimle göğüs göğüse çarpışmayı göze alamayan Türk devleti hain bir saldırı ile yoldaşımızı şehit etti. Biz şehitlerin kanıyla sulanan bu devrimi koruyacağız. Kimse bizlerden şehitlerimizden daha yurtsever olduğunu söylemesin. Biz bu toprakları DAİŞ'ten temizledik. Savaştık şehit verdik. Bu devrimi savunacağız, Baran yoldaşı kavgamızda yaşatacağız" dedi.
 
SYPG adına söz alan Muhammed Qasim da "Baran Serhat partisinin merkez komitesinde yer alıyordu. Enternasyonal Özgürlük Taburu'nun kuruluşunda yer aldı. Toplumsal örgütlenme araçlarının kuruluşuna emek verdi. Baran yoldaş çeteler ve Türk devleti eliyle şehit edildi. Onun hayali Rojava'nın kurtarılıp özgürleştirilmesiydi. Efrin'i onun yolunu izleyerek kurtarıp özgürleştireceğiz. Baran yoldaşın özgür Kürdistan hayalini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz" diye belirtti.