20 Nisan 2024 Cumartesi

Baran Kızıl dolandırdı, taciz etti, tecavüz girişiminde bulundu

İpek Gülşen, MİT ile çalıştığını ve Fatih Bucak'la arasının iyi olduğunu söyleyen Baran Kızıl tarafından dolandırıldı, taciz edildi ve tecavüz girişimine maruz kaldı. Kızıl'ın kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini söyleyen Gülşen dayanışma çağrısı yaptı. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Asel Gros sahibi Baran Kızıl ile iş dolayısıyla görüşen İpek Gülşen sosyal medyasında Baran Kızıl'ın kendisini taciz ettiğini ve tecavüz girişiminde bulunduğunu paylaştı.

Jinnews'e konuşan İpek Gülşen, dayanışma çağrısında bulundu. Personel alımı için Asel Gros'un sahibi Baran Kızıl ile iletişime geçtiğini söyleyen Gülşen, daha sonra farklı bir işte çalışmaya başladığını dile getirdi. Kızıl'ın kendisi ile tekrar iletişime geçtiğini belirten Gülşen, "Fatma diye bir arkadaşı yönlendirdim. Daha sonra Baran network işi için beni aradı. Ek iş yapmak isteyip, istemediğimi sordu. Ben böyle bir iş yapmak istemediğimi söyledim. Daha sonra Baran beni sürekli arıyordu. Baran'ın çevresinin çok geniş olduğunu öğrendim, tıbbi sekreterlik sertifikam ile bir işe girmek istediğimi söyledim. Bana yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra beni belediye ve valilikte işe alabileceğini söyledi. Ben de ‘olabilir' dedim. Aradan 2 gün geçtikten sonra Mardin Valiliği'nde bana iş bulduğunu söyledi. Mardin Valiliği'nin kaleminin yeğeni onun en yakın arkadaşıymış. Daha sonra bana ‘Nisan'ın 15'inde Mardin Valiliği'nde işe başlayabilirsiniz' dedi. Ben kendisine beni işe alanlara verecek bir şeyimin olamayacağını söyledim. Bu durumları Fatih Bucak'ın yaptığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Kızıl'ın kendisini sürekli aramaya devam ettiğini kaydeden Gülşen, "Bankadan para çekmemi istedi. 50 bin TL para çektim, Ünikor şirketi için. Tabi ben Mardin Valiliği'nde işe başlayacağım günü bekliyorum. Daha sonra Mardin Valiliği'nde beni işe almaya çalışan adamlardan birinin Iphone telefon ve 20 bin TL para istediğini söyledi. Fatih Bucak'la olan konuşmasını bana gösterdi ve benim için Fatih Bucak'a 20 bin TL para gönderdiğini belirtti ve o da buna karşılık kredi kartımı aldı, orada bulunan 20 bin TL mi aldı. Bu süreç devam ederken 2 telefon aldık. Daha sonra Garanti Bankası'nda çalışan Hüseyin diye bir adam vardı, o benim bankadan 30 bin çekmem dahilinde faizin yarıdan yarıya ineceğini söyledi. Gidip çektik, Baran bu paraya da el koydu. Daha sonra valilikteki işime başlamam için valiliğe 25 bin TL yatırmam gerektiğini söyledi. 25 bin TL'yi annemden alıp Baran'a verdim. Ancak Baran'dan daha sonra istedim. Ancak Baran'ın beni oyalaması üzerine durumu aileme anlattım" dedi.

Kızıl'ın kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini vurgulayan Gülşen, "Baran gelip beni evin önünden aldı. Beni arabanın içerisinde darp etmeye başladı, yüzüme yumrukla vurmaya başladı, arabadan atmaya çalıştı. Baran'ın şiddeti devam ettikçe ben kendimi arabadan attım. Baran'ın tehditleri devam ederken ben intihar ettim. 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldım. Ancak geçtiğimiz günlerde Baran, abime mesaj atarak hepimizi öldüreceğini söylemiş. Ben korkuyorum, herkesin bize destek olmasını istiyorum" çağrısı yaptı.

Öte yandan Mardin Valiliği'nde bulduğu iş için Kızıl ile Mardin'e gittiği süreçte Kızıl'ın kendisini taciz ettiğini ve kendisine tecavüz etmeye çalıştığını sözlerine ekleyen İpek Güneş, şöyle devam etti: "Baran elinde benim görüntülerimin olduğunu söyledi. Ancak böyle bir durum yoktu. Baran sürekli kendisinin devlet ile çalıştığını söylüyordu. MİT ile çalıştığını söylüyordu. Baran, Fatih Bucak'ın aracılığıyla dosyalarını sildirdiğini söylüyordu. Baran'ın 61 tane dosyası var, nasıl olur da bu adam tutuklanmaz. Baran bana yaptıklarından kaynaklı ben gidip şikayette bulunamadım, çünkü aileme bir şey yapmasından korkuyordum."