27 Temmuz 2024 Cumartesi

Bakırköy Hapishanesi önünde tecride karşı eylem

İmralı'daki tecridin son bulması için açlık grevine giren tutsakların aileleriyle Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açıklama yapan HEDEP milletvekili Çiçek Otlu, "İmralı F Tipi'ndeki sayın Abdullah Öcalan ve yanındaki arkadaşlarının üzerindeki mutlak tecridin ortadan kalkmasını istiyoruz. Hep birlikte, sokaktaki mücadeleyle bu tecridi yeneceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a dönük tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle hapishanelerde başlatılan açlık grevinin 9'uncu gününde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Kadın Meclisi Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi önünde açıklama yaptı.

HEDEP milletvekili Çiçek Otlu, HEDEP İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, açlık grevindeki tutsakların ailelerinin yanı sıra MATUHAYDER, TJA ve Barış Anneleri'nin katıldığı eylemde, "Tecrit düşmanlık hukukudur", "Tecrit öldürür", "Tecridi kıralım faşizmi yıkalım" dövizleri taşındı.

HEDEP milletvekili Çiçek Otlu, hapishanelerde başlayan açlık grevinin temel sebebinin 3 yılı aşkın süredir İmralı F Tipi Hapishanesi'nde tutulan Abdullah Öcalan'dan haber alınamaması olduğunu belirtti.

Gemlik'te yaşanan deprem sonrası normalde her tutsağa tanınan ailesiyle görüşme hakkının İmralı'daki tutsaklara tanınmadığına dikkat çeken Otlu, "Sayın Abdullah Öcalan'dan bir ses alana kadar bu tecridi yenmek istiyoruz. Her tutukluya tanınan telefon hakkı, aile görüş hakkı, avukat görüş hakkının sayın Abdullah Öcalan'a verilmesini istiyoruz. O yüzden bu hapishanelerde uygulanan tecrit politikasına hayır diyor, tecridin yenilmesi için tutsaklarla yan yana olduğumuzu, ailelerle mücadeleyi büyüteceğimizi bir kere daha Bakırköy Hapishanesi önünden haykırıyoruz" dedi.

Adalet Bakanlığı'na seslenen Otlu, "Adalet Bakanı ailelerimizin sesini duymalı ve tecridin kaldırılması için gerekli politikaları uygulamalıdır" dedi. Otlu, "İmralı F Tipi'ndeki sayın Abdullah Öcalan ve yanındaki arkadaşlarının üzerindeki mutlak tecridin ortadan kalkmasını istiyoruz. Hep birlikte, sokaktaki mücadeleyle bu tecridi yeneceğimize inanıyoruz. O yüzden mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Eylem, "Tecrit öldürür insanlık yaşatır", "Biji berxwedana zindana" sloganlarıyla son buldu.