28 Mart 2024 Perşembe

Bakanlar felaketi gizleme çabasında

Maraş merkezli depremin ardından yardımların bölge halkına ulaşaması tepkilere neden olurken, AKP'li bakanlar enkazları gizlemek için çaba sarfediyor. Önce Hatay için "asılsız iddialara itibar edilmemeli" açıklaması yapılırken şimdi de benzer bir açıklama Urfa'da bakan Nebati'den geldi, "Sıkıntı yok, her şey kontrol altında."

Maraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetti, onbinlerce kişi de yaralandı. Halen enkaz altında binlerce kişi var. Yardım ekiplerinin ulaşmaması sebebiyle halkın büyük çoğunluğu geceyi sokaklarda geçirdi. Özellikle bazı bölgelere AFAD ekiplerinin ulaşmaması büyük tepkilere sebep olurken, bakanlar enkazları gizlemek için birbirleriyle yarışıyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN
10 ili etkileyen depremlerin ardından Hatay'da da çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ve asılsız iddialara itibar edilmemesi şeklinde açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Devletimiz bütün imkan ve olanakları ile depremden etkilenen bölgelerde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmektedir. Hatay ilimizde yürütülen çalışmalar da büyük bir titizliklikle sürdürülmekte olup vatandaşlarımızın asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur" dedi.

NEBATİ: URFA'DA SIKINTI YOK
Urfa'da arama kurtarma çalışmalarını inceleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Resmî açıklamalar dikkate alınmalı. Şu anda Urfa'da her şey kontrol altında. Binalarda şehitlerimiz var, onları çıkardık. Yaralılar çıkardık. Birçoğu deprem binalarından değil, depremden kaçarken vesaire yaralanarak evlerine dönenler… Şu anda yoğunluk yok. Belediyemiz gerekli adımları atıyor" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: DAYANIŞMA İLE AŞMAYA ÇALIŞACAĞIZ
Depremin etkisinin büyük ölçüde hissedildiği Adana'da açıklamada bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 10 ilde de yeterli sayıda ekip ve yeterli sayıda araç olduğunu iddia etti.

"En önemlisi uzman ekiplere yardımcı olmak, onların çalışmasına müdahale etmemek gerekiyor" diyen Çelik, açıklamasına şöyle devam etti: "Zaman zaman vinç de gelseydi deniliyor. Elimizde tüm araçlar var. Devletimiz güçlüdür. Şu anda bütün duamız gayretimiz enkaz altındaki insanlarımızın çıkartılmasıdır. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Cumhur İttifakı olarak sahadayız. Hepimiz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Büyük bir imtihan ile karşı karşıyayız. Dayanışma ile aşmaya çalışacağız. Yeterli sayıda ekip, yeterli sayıda araç enkazlara müdahale ediyor."

KURUM: VATANDAŞIMIZI AÇTA AÇIKTA BIRAKMADIK
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antep'te AFAD Deprem Koordinasyon Merkezi toplantısında konuştu.

Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız, devletimiz, tüm imkanlarıyla afet bölgesindedir. Biz hiçbir afet bölgesinde vatandaşımızı açta açıkta bırakmadık, yalnız bırakmadık" iddialarını öne sürdü.