11 Mayıs 2024 Cumartesi

Azad Piling: Rojava'da uluslararası bir topluluk yaratmak gerekiyor

Rojava devriminin savunulmasında 4 aydır görev alan ABD'li YPG savaşçısı Azad Piling, enternasyonal dayanışmanın sürmesi gerektiğinin altını çizdi, "Rojava'da uluslararası bir topluluk yaratmak gerekiyor" dedi.
Enternasyonal devrimci Che'nin "Bir devrimci başkasına atılan tokadı kendi yüzünde hissedendir" sözüne bağlı kalarak dünyanın bir çok yerinden Rojava'ya gelen enternasyonal savaşçılar, bugüne kadar Kobanê, Til Temir, Serekaniye, Minbic, Şengal, Rakka, Efrin ve son olarak Deyr ez Zor'da  devrimin savunmasına katıldı. Çok sayıda enternasyonal savaşçı ölümsüzleşti.
 
 
YPG savaşçısı Azad Piling de  ABD'li ve 4 aydır Rojava'da savaşıyor.
 
Rojava'daki gelişmeleri ABD'de basından takip ettiğini hatırlatan Piling, daha fazla araştırma yaparak YPG, Kürtlerin direnişi ve Rojava hakkında bilgilendiğini belirtti. Piling, "Rojava'daki mücadeleyi ve inşa edilen yaşamı öğrendikçe mücadeleye katılma isteğim arttı ve YPG'ye katılmaya karar verdim" dedi.
 
Kürt halkına yönelik bir soykırımın devrede olduğuna dikkat çeken Piling, şunları söyledi: "Efrin saldırısı gerçekleştiğinde hala ABD'deydim. Efrin'i ne zaman görsem, burada yaşananın Kürtler'e karşı Türkler tarafından yapılan bir soykırım olduğu konusunda kafamda hiçbir soru işareti kalmıyor. Efrin'de olanları görmek, Batı medyasının ne kadar az önemsediğini görmek, zihnimdeki kapıyı açtı. Amerika'da etrafıma bakınmaya başladım ve yalnızca gördüğüm hoşgörüsüzlükle çöküş, yapmacık yaşam tarzı oldu. Dünyanın diğer tarafında insanların mücadele ettiğini, hala böylesi baskıyla karşılaştıkları bilmek bana doğru gelmedi."
 
'BİR ŞEY YAPMAM GEREKTİĞİNİ BİLİYORDUM'
 
Türk devletinin uygulamalarını Nazi Almanyası'nın uygulamalarına benzeten Piling, "Bunun hakkında bir şey yapmam gerektiğini biliyordum, uğruna savaşmak istediğimi, bir parçasında yer almak istediğimi biliyordum. 4 aydır Rojava'dayım ve gördüm ki, bu ideoloji insanlara işlemiş. Herkes birbirini önemsiyor" diye konuştu.
 
Şehitlik kültürüyle Rojava'da tanıştığını belirten Piling, birlikte bir süre geçirdiği YPG savaşçısı Şehit Şahin'den etkilendiğini anlattı.
 
Amerikalı YPG savaşçısı Azad Piling şunları söyledi: "Şahin öldürülmeden önce duvarlarda insanların resimlerini, posterlerini görüyordum. Ama şimdi tanıdığım birinin şehit olması başka bir şey. Santranç oynardık örneğin. Sürekli gülerdi. Her zaman iyi zaman geçirirdi. Devrime çok bağlıydı ve bu onu mutlu ediyordu."
 
SADECE SAVAŞMAK DEĞİL YENİ BİR ŞEY İNŞA ETMEK İSTİYORUZ
 
Rojava'ya gelen enternasyonallerin sadece savaşmak için değil aynı zamanda yeni bir şeyi inşa etmek istediklerine dikkat çeken Piling, "Burada görüyoruz ki, herkes kendi ülkesini yaratmaya çalışıyor" dedi.
 
Emperyalist devletlerin Rojava üzerindeki saldırgan planlarına tepki gösteren Azad Piling, şunları söyledi: "IŞİD'i tamamen bitirip bu savaşı kazandığımızda, bu zaferde rolü olmayan herkes söz sahibi olmak istiyor."
 
Rojava içinde uluslararası bir topluluk kurulması gerektiğini belirten ABD'li YPG savaşçısı Azad Piling, "Hayatım boyunca Yeni Zelandalı kimseyi tanımadım ama Yeni Zelanda'dan şimdi üç arkadaşım var. Bu kadar insanın buraya katılması muhtemeşem, çok çok özel bir şey yaratılıyor. Abdullah Öcalan'ın ürünü olan ideolojide devlet önemli değildir ve burada uluslararası bir topluluk yaratmak, ileride bence bizi daha fazla çeşitliliğe, daha iyi bir Rojava'ya götürecek" diye konuştu.
 
Özellikle komünistleri ve anarşistleri Rojava'ya çağıran Piling, "Burada gerçekten bir farklılık yaptığınızı hissediyorsunuz. Çünkü burası dışarıdan gelip hızlıca bir etkiniz olduğunu görebildiğiniz nadir yerlerden biri, belki de tek yer" dedi.