18 Mayıs 2024 Cumartesi

Aysel Oruncak Kerinç sonsuzluğa uğurlandı

SKB aktivisti Aysel Oruncak Kerinç, düzenlen törenin ardından Stuttgart Pragfriedhof Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
Almanya’nın Stuttgart kentinde 1 Şubat’ta yaşamını yitiren Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) aktivisti Aysel Oruncak Kerinç, düzenlen törenin ardından Stuttgart Pragfriedhof Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.
 
Uğurlama töreni  kısa bir yürüyüşle başladı. Yürüyüş kolunun en önünde Aysel Oruncak Kerinç’in kadın yoldaşları SKB önlükleri ve bayraklarıyla saf tuttu. MLKP, KKÖ, AGİF ve AvEG-Kon üyeleri de bayraklarıyla yürüyüş kortejinde yer aldı.
 
Yürüyüşün ardından uğurlama salonunda yapılan tören, Aysel şahsında özgürlük ve sosyalizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Sinevizyon gösteriminin yapıldığı uğurlama töreninde, Aysel’in görüntüleri, katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı, gözyaşları tutulamadı. "Aysel yoldaş yaşıyor" sloganı salonda yankılandı.
 
MLKP/KKÖ adına yapılan konuşmada şunlar söylendi:
"Bugün zor bir gün, çok sevdiğimiz Aysel’imizi uğurlama günü, acımız çok büyük. O Kürt-Alevi emekçi bir ailenin ferdiydi. O bir Parti emekçisiydi. Bir dönem Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) üyesi olarak faaliyet yürüttü. KGÖ önderlerinden Erkut Direkçi’nin bakımını, büyük bir yoldaşlık sevgisiyle üstlenenlerdendi. Dernek çalışmalarının yükünü omuzlayan yoldaşlardan biriydi."
 
"Bir dönem örgütlü çalışmanın dışında kaldığı koşullarda da değerlerini kaybetmedi. O koşullarda da yoldaşlarına kucak açtı. O adaletli bir yoldaştı, yoldaşlarının değersizleştirilmesi çabalarına karşı daima Partili bir tutum aldı. Değersizleştirilmesine  izin vermezdi. İdeolojik önderimiz Kutsiye Bozoklar’ın kitaplarını sevdiceğiyle birlikte okurdu, tartışırdı. Partisine, yoldaşlarına değer verdi, sevdi. O bir işçi kadındı, küçücük çocukları Ares ve Ronya’nın annesiydi. Sevdiceğiyle güzellikler büyüttü, yoldaşlarını her zaman kucak açtı. Sadece yoldaşları değil, çevresindeki tüm insanlara kucak açtı. Sevdi, sevildi. Burada toplanan bu kadar insan, Aysel’imizin bir biçimde dokunduğu insanlardır. O 8 Mart’larda, 25 Kasım’larda, ırkçılığa karşı mücadelede, Kobanê ve Efrin işgal saldırılarına karşı çocuklarıyla birlikte eylem alanlarındaydı."
 
"Kadın özgürlük mücadelesine, kadın devrimine büyük bir değer veriyordu. Toplumsal cinsiyetçiliğe karşı mücadele ediyordu. Yaşama pozitif bakan, gösterişsiz bir yoldaştı o. Sevdiceğinin yüreği şimdi kan ağlıyor. Çünkü sevdiceği Aysel’den çok şey öğrendiğini her zaman söylerdi. Aysel ‘Kapitalizme hayır, sosyalizme evet’ şiarını içselleştirenlerimizdendi. Aysel’in bayrağı yere düşmeyecek, Aysel’in ‘örgütlenin’ çağrısına yanıt olmalıyız. Aysel Rojava şehidimiz Ivana Hoffmann’ı yakınen tanıyanlarımızdandı. Ivana’yı Almanya’da toprağa verdik. Aysel’i de Almanya’da uğurluyoruz. Daima Bizimlesin, Daima Seninleyiz Aysel yoldaş."
 
Ardından SKB adına yapılan konuşmada da Aysel’in SKB aktivisti olarak devrimci duyarlılığına vurgular yapıldı.
 
Ailesi adına yapılan konuşmada ise bir kardeş, bir yoldaş olarak Aysel’i anlattı. "O dokunduğu her şeyi güzelleştirirdi. Hayatın her alanında direnen bir kadındı. Eşine, çocuklarına, ailesine bağlıydı. Organ bağışıyla da yeni insanlara umut oldu. Kardeş ve yoldaş sıcaklığıyla güle güle sevgili yoldaşım, kardeşim" dedi ve salonda duygulu anlar yaşandı.
 
Linkes Zentrum Lilo Herrmann ve Partizan adına yapılan konuşmalarda da Aysel’in birleşik mücadeleye ilişkin duyarlılığına dair vurgular yapıldı.
 
"Aysel yoldaş ölümsüzdür", "Aysel yoldaş kavgamızda yaşıyor", "Aysel’e devrim sözümüz var" sloganlarıyla uğurlama töreni sonlandı.