7 Eylül 2024 Cumartesi

'Aynur'un izinden isyana, direnişe, zafere'

Devrimci Komünarlar Partisi'nin (DKP) kurucularından Aynur Ada'nın izinden mücadeleyi sürdüreceklerini kaydeden Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü (KKB/KÖG), "Öncümüz Aynur Ada şahsında tüm ölümsüzlerimizi bir kez daha anarken onların bize devrettiği mor bayrağı onlar gibi yükselteceğimizi, sınırları aşan devrimciliklerinin saflarımızda büyütmeye devam edeceğimizi yineliyoruz. Ölümsüz kadın komünarların mücadelemize rehber olan inançlarıyla parti saflarında örgütlenmeye, savaşı büyütmeye devam edeceğiz" dedi. 

Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü (KKB/KÖG), Devrimci Komünarlar Partisi'nin (DKP) kurucularından Aynur Ada'nın izinden isyanı örgütleyeceklerini kaydetti. Ezilenlerin tarihinin her bir sayfasında direniş yattığı kaydedilen açıklamada, erkek egemen sisteme karşı mücadelede bedel ödeyerek kadın direnişini bu yüzyılın ana dinamizmi haline getiren kadınların İran'da, Rojava'da, Filistin'de ve dünyanın her yerinde aynı direngenlikle egemenlere cevap verdiği belirtildi. 

'KADINLAR GERİ ADIM ATMAKSIZIN MÜCADELE EDİYOR'
Bu sene ölümsüz kadın komünarların kadın mücadelesinin erkek egemen saldırılar karşısında keskinleştiği, dünyanın her yerinde kadınların hakları ve yaşamları için sokakları doldurduğu, isyan ettiği günlerde anıldığı söylenen açıklamada, "Kadınlar, patriyarkal kapitalizmin ve faşizmin her türlü saldırılarına karşı isyanı büyütmeye devam ediyor. Kadın komünarların kuruluş çağrısında olduğu gibi yeryüzü her yerden mora boyanıyor. Faşizme, işsizliğe, yoksulluğa, patriyarkal kapitalizme karşı kadınlar geri adım atmaksızın mücadele veriyor... Patriyarkal kapitalist saldırılara karşı kadınların mor isyanı kuşanarak direndiği bu dönemde ölümsüz kadın komünarları anmak demek onların ayak izlerini onların inancıyla yürümek, onların azmiyle mücadeleyi, onların kararlılığıyla düşman karşısına dikilmeyi ve onlar gibi amasız, fakatsız bir militanlaşmayı örgütlemek demek. Cemre'nin mücadelenin her alanında taşıdığı devrimci inadını, İdil'in cesaretini, Zahide'nin durmaksızın her göreve koşusunu, Aynur'un kararlılığını anlamaksızın onların mücadelesini kavramanın mümkün olmayacağı gibi bugün ancak onlar gibi yaşarsak onların öncüleştiği mücadeleyi büyütebiliriz" denildi. 

'AYNUR'UN İZİNDEN İSYANA, DİRENİŞE, ZAFERE'
DKP'nin kurucu kadrosu Aynur Ada'nın Ankara'da lise sıralarında, İstanbul'da üniversite kampüslerinde direnirken de Rakka'dan Gezi barikatlarına düşmana aman vermeden savaşırken de direngenliğiyle yaşadığını, öncüleştiğini ve ölümsüzleştiği belirtilen açıklamada, "Nasıl Aynur bir an olsun mücadeleden sapmadan, örgütün ve mücadelenin gereklerinden kaçmadan, en önde koştuysa bugün onu anmanın yegane görevi yaşamı onun gibi inşa etmekten geçer. Öncümüz Aynur Ada şahsında tüm ölümsüzlerimizi bir kez daha anarken onların bize devrettiği mor bayrağı onlar gibi yükselteceğimizi, sınırları aşan devrimciliklerinin saflarımızda büyütmeye devam edeceğimizi yineliyoruz. Ölümsüz kadın komünarların mücadelemize rehber olan inançlarıyla parti saflarında örgütlenmeye, savaşı büyütmeye devam edeceğiz. Komünar militanlığı, kurmaylığı onların izinden büyütecek onların izinden aynı heyecanla, inatla ve cüretle en önde koşarak öncüleşecek, militanlaşacak, isyanı yükseltmeyi sürdüreceğiz! Nasıl ki ölümsüzlerimiz her haksızlığın karşısına amansızca dikildiyse, bizler de erkek egemenliğine karşı mücadelede aynı kararlılıkla yürüyeceğiz. Sesimizin yettiği tüm kadınları onların izinden yürümeye, silahlı mücadeleye, sosyalist feminist isyana çağırıyoruz! Yaşasın kadın komünarlar! Aynur'un izinden isyana, direnişe, zafere" ifadeleri yer aldı.