20 Nisan 2024 Cumartesi

Aydeniz: Dayanışmayı büyüteceğiz

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP milletvekilleri Maraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Aydeniz, bu depremde devletin enkaz altında kaldığını belirtti, "İl ve ilçe örgütlerimiz yardım topluyor. Dayanışmayı büyüteceğiz" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Fatma Kurtulan, Mehmet Rüştü Tiryaki, Dilan Dirayet Taşdemir, Zeynel Özen, Mahmut Toğrul ve Murat Sarısaç ile parti yöneticileri, ilk depremin merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesinde incelemelerde bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, gerçekleştirdiği incelemelerden sonra şu açıklamayı yaptı:

"Geldiğimiz yere kadar neredeyse her noktada yıkılmayan, hasar görmeyen bina yok. Pazarcık’ta neredeyse bütün binalar yıkılmış ya da hasar görmüş. Enkaz altında halen insanların olduğunu görüyoruz. Bazı yerlerde tek bir çalışma yok. 'Devlet nerede?' diyorlar. 36 saat içerisinde gereken çalışma yapılmadı. İlk dakikadan itibaren insanların enkazdan canlı çıkarılması olasılığı çok yüksekken bunun yapılmadığını gördük. Arkamızdaki enkazda da insanlar var. Buradan şunu çok net ifade etmek isterim ki bu depremde devlet enkaz altında kaldı.

"'Her noktadayız' diye açıklama yaptılar. En çok övündükleri şey yaptıkları yol ve rezidanslar. Görün her yerde ilk yıkılanlar bunlar oldu. İnsanlar kendi çabaları ve dayanışmaları ile şimdiye kadar enkaz altındaki insanları kurtarmışlar. Bu devletin, bu iktidarın burada yaptığı bir şey yok. HDP heyeti olarak her yerde daha çok dayanışarak, buralarda olacağız. Bugün de heyetlerimiz deprem bölgelerinde. İl ve ilçe örgütlerimiz yardım topluyor. Dayanışmayı büyüteceğiz."