16 Mayıs 2024 Perşembe

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu'dan Düsseldorf'a çağrı

Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin 11 Mayıs'ta Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak buluşmaya katılım çağrısı yaptı.
Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin 11 Mayıs'ta Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılacak buluşmaya katılım çağrısı yaptı.
 
Açlık grevlerinin kararlılıkla sürdüğünü belirten Avrupa Tecrite Karşı Yaşam Platformu, "Faşizmin 8 yıl boyunca 810 başvurudan sonra 2 Mayıs'ta Sayın Öcalan'ı iki avukatı ile görüştürmesi tecridin kalktığı anlamına gelmemektedir. 8 yıl sonra gelen bu görüşme başta Leyla Güven, Nasır Yağız olmak üzere içerde ve dışarda yurtsever ve komünist açlık grevi direnişçilerinin, hapishane önlerinde direnişe öncülük eden annelerin ve tecrit karşıtı mücadele yürüten bütün güçlerin ortak kazanımıdır. 180 gündür süren onurlu direnişin sonucunda gerçekleşen görüşme, mutlak tecridin kalktığı anlamına gelmemektedir" diye belirtti.
 
Platformun yaptığı yazılı açıklamada, "Faşist Erdoğan diktatörlüğünün Öcalan ve tutsaklar üzerindeki tecrit ve hak gaspları saldırısı devam etmektedir. Dışarıda direnişteki evlatları için sokağa çıkan analarımıza, tecride ve faşizme karşı gelen herkese, tüm toplumsal muhalefete pervasızca saldırılar, gözaltılar, tutuklamalar, katliamlar devam etmektedir. Bu saldırı ve katliamlar, Erdoğan'ın emriyle iptal edilen İstanbul belediye başkanlığı seçimleri, faşizme karşı direnişin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini bir kez daha göstermektedir" diye kaydedildi.
 
Leyla Güven'in, hapishanelerdeki binlerce tutsağın, dünyanın farklı kentlerinde onlarca insanın süresiz açlık grevi direnişlerine ve 15 tutsağın ölüm orucu direnişine ses vermek, tecrit son buluncaya kadar kararlılıkla sürecek olan bu onurlu direnişin taleplerinin bir an önce kabul edilmesi isteyen Avrupa Tecride Karşı Yaşam Platformu, "Süren bu büyük direnişe ses olmak, tecride karşı mücadeleyi büyütmek ve bu direnişe karşı Avrupa devletlerinin, kurumlarının sessizliğini protesto etmek için 11 Mayıs'ta Düsseldorf'ta 7 bin tutsak için 7 bin kişilik insan zinciri oluşturmaya çağırıyoruz. Her katılımcının bir direnişçinin fotoğrafını taşıyacağı 'insan zinciri' eylemimiz Düsseldorf tren garından Düsseldorf parlamentosuna kadar uzanacaktır. Düsseldorf parlamentosu önünde bir mitingle bitireceğimiz eylemimiz  Cumartesi günü saat 10.00 da başlayacaktır. Tecridi kırmak ve yaşamı savunmak için tüm demokrat, ilerici, devrimci, yurtseverleri Cumartesi günü saat 10.00'da Düsseldorf'ta buluşmaya çağırıyoruz" denildi.