20 Mayıs 2024 Pazartesi

Avrupa kentlerinde 3 Mart'ta Efrîn için yürüyüş düzenlenecek

Efrîn'in işgal saldırısına karşı Avrupa kentlerinde 3 Mart'ta yürüyüşler düzenlenecek. Güçlü katılım çağrısının yapıldığı yürüyüşlerde halkın direnişi selamlanacak.
Avrupa Demokratik Kürt Toplu Merkezi (KCDK-E) Başkanlık Divanı, Avrupa Gençlik Hareketi ve Mezopotamya İnançlar Birliği, AKP/Saray rejiminin Efrîn'i işgal saldırılarına karşı 3 Mart'ta düzenlenecek merkezi yürüyüşlere katılım çağrısı yaptı.
 
Eyleme ilişkin yapılan açıklamada, Efrîn'e yönelik gerçekleştirilen işgal saldırısına karşı halkın direnişi selamlandı. "Efrîn direnişi tüm Avrupa, Latin Amerika, Ortadoğu halklarında büyük bir etki yaratmış ve halklar Efrîn direnişine her yönü ile destek olmaya başlamıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, buna rağmen saldırıların henüz engellenemediğine değinildi.
 
Uluslararası kurumlar ve etkin merkezlerin harekete geçirilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, seferberlik ve herkesi eylemlere katma çağrısı yapıldı.
 
"Gün onurumuzu, özgürlüğümüzü, insanlığımızı, dilimizi koruma ve Kürt halkına karşı sürdürülen soykırımı durdurma günüdür" mesajının verildiği açıklamada, zafere ulaşana kadar Efrîn'in sahiplenilmesi gerektiği kaydedildi.
 
Açıklamada, 3 Mart'ta Avrupa kentlerinde Efrîn için düzenlenecek merkezi eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.