17 Mayıs 2024 Cuma

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu 1 Mayıs'a çağırdı

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AvEG-Kon), "Kapitalist sömürüye, tecride ve faşizme karşı mücadeleyi büyütelim" sloganıyla emekçileri 1 Mayıs'a çağırdı. AvEG-Kon tarafından yapılan çağrıda, “Avrupa işçi ve emekçilerini, antifaşist güçlerini tecride ve faşist Erdoğan diktatörlüğüne karşı süren Süresiz Açlık Grevi direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz. Yaşasın enternasyonal dayanışma, yaşasın 1 Mayıs” denildi.

Yapılan açıklamada, Avrupa’da işsizliğin, yoksulluğun giderek arttığını, kapitalizmin aşırı kar hırsının doğayı ve iklimi yok ettiğini, ırkçılığın emperyalist devletlerinin temel politikası haline geldiğini ve demokratik hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı belirtildi. Tüm bunlara karşı başta Sarı Yelekliler olmak üzere, Avrupa’nın dört bir yanında işçi, emekçi, antifaşist, iklim ve doğa dostunun sokağa çıkarak direndiği kaydedilen açıklamada, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlıların gündeminde kapitalist sömürüye karşı mücadelenin yanı sıra, tecride ve faşizme karşı mücadele de yer almaktadır” denildi.

Açıklamada, Avrupa devletlerinin, HDP milletvekili Leyla Güven’in başlattığı süresiz açlık grevini, Strasburg’da 17 Aralık’tan bu yana 14 Kürt siyasetçinin direnişini, 16 Aralık’tan bu yana Türkiye hapishanelerinde başlatılan ve 1 Mart’ta sayısı 7 bine ulaşan direnişi, Hewler’de, Berlin’de, Galler’de süren ve Paris’te 1 Nisan’dan bu yana süresiz açlık grevinde olan AvEG-Kon üyesi Özkan Özdemir’in direnişini görmezlikten geldiği ifade edildi.

“Türk devletinin yaptığı katliamları, hak ihlallerini, kitlesel tutuklamaları görmezlikten gelen ve ona her türlü desteği sunan, Leyla Güven’in ve binlerce insanın kritik aşamada olan SAG direnişine ilgisiz kalan CPT, Avrupa Komisyonu, BM gibi kurumlar ve Avrupa devletlerinin” bu tutumlarıyla suç işlediklerini belirten AvEG-Kon, “Faşizmin zulmünü yaşamış Avrupa’nın faşist Erdoğan diktatörlüğüne verdiği desteği protesto ediyoruz. Kapitalist sömürüye, ırkçılığa, tecride ve faşizme karşı direnenleri selamlıyor ve direnişlerini sahipleniyoruz. Avrupa işçi ve emekçilerini, antifaşist güçlerini tecride ve faşist Erdoğan diktatörlüğüne karşı süren SAG direnişini sahiplenmeye çağırıyoruz. Yaşasın enternasyonal dayanışma. Yaşasın 1 Mayıs” diye kaydetti.