27 Nisan 2024 Cumartesi

AVEG-KON'dan göçmen işçi ve emekçilere çağrı: Dayanışalım

Avrupa'da yaşayan göçmenlere, işçi ve emekçilere seslenen AVEG-KON, iktidarın topladığı deprem vergilerini depremin zararlarını gidermek için değil kendi ekonomilerini kurtarmak için kullandığını kaydetti. Che'nin "dayanışma ezilenlerin inceliğidir" sözünü hatırlatan AVEG-KON, hükümetin gerekeni yapmayacağına dikkat çekerek dayanışmayı büyütmeye, başlatacakları maddi kampanyaya güç vermeye çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Federasyonu (AVEG-KON) Pazarcık merkezli meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depreme ilişkin açıklama yaptı. Yaşanan kayıplardan dolayı üzgün ama aynı zamanda da öfkeli olduklarını belirten AVEG-KON, "Para ve ranta dayalı kapitalist sistemin doğa ve insan merkezli olmayan kentleşme politikaları sonucu ve Suriye ve Rojava'da sürdürülen sömürgeci savaşta altyapısı büyük zarar gören şehirlerde, çok sayıda insan yaşama veda etti" denildi.

'DEPREM VERGİLERİNİ KENDİLERİ İÇİN KULLANDILAR'
'99 Düzce depreminde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesinin hafızalarda yerini koruduğu hatırlatılan açıklamada, "Bir deprem bölgesi olmasına rağmen bilim kuruluşlarının ve insanlarının uzun süredir yaptıkları 'büyük depremlere hazır olun, buna uygun önlemler alın' çağrılarına kulak tıkayan AKP iktidarı yaşanılan can kayıplarının ve yıkımların birinci derece de sorumlusudur. Şimdiye kadar imar politikalarında değişiklik yapmayanlar, uzman görüşlerinden yararlanarak bir değişim yaratmayanlar, mühendislik hizmetinden faydalanmayanlar, afet yönetimiyle ilgili adım atmayanlar, rant için kaçak yapılanmaya izin verenler, bugün timsah gözyaşları ile halkı bir kez daha kandırmaya çalışacaktır. Düzce depreminden bu yana halktan deprem vergisi adı altında toplanan haracı bu depremden sonra yaşanılan irili ufaklı depremlerde zarar görenler için değil, kendi ekonomilerini kurtarmak için kullanmıştır.

'DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'
Açıktır ki bu düzenin de onun hükümetinin de bize faydası yoktur ve olmayacaktır. Gerçek ve kalıcı dayanışma halkların arasında örülecek olan dayanışmadır. AVEG-KON olarak, büyük acılar yaşayan halkımıza 'acılarınız acımızdır' diyerek yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi ileterek; Avrupa'da yaşayan tüm dostlarımızı depremden etkilenen halkımız ile dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.

'KAMPANYAMIZA GÜÇ KATIN'
Gün, Che'nin 'Dayanışma, ezilenlerin inceliğidir' sözüne hayat kazandırma günüdür. Avrupa' da yaşayan işçi ve emekçileri başta Pazarcık olmak üzere depremden etkilenen bölgelere ulaştırılmak üzere konfederasyonumuza bağlı kurumlarımızda başlatacağımız maddi destek kampanyasına katılmaya, güç katmaya çağırıyoruz."