26 Nisan 2024 Cuma

AVEG-Kon 9. Kongresi seçimlerle sona erdi

AVEG-Kon'un, 9. Kongresi tamamlandı. İki gün süren kongrenin ardından 7 kişilik Konsey üyeleri belirlendi. Seçilen konsey üyeleri adına söz alan Asiye Güden, "Önümüzdeki dönemi kolektif bir şekilde örgütleyeceğiz" dedi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AVEG-Kon), "Savaşa karşı halkların barışı, krize karşı sosyalizm" şiarıyla Almanya'nın Leverkusen kentinde gerçekleştirilen 9. Kongresi sona erdi.

Kongrenin ilk günü öğleden sonraki oturumda tartışılan siyasal perspektif gündemi, ikinci gün de devam etti. Emperyalist savaşlara, ırkçı faşist saldırılara karşı mücadele, Türkiye ve Kürdistan'da yapılacak seçimlere ilişkin Avrupa ülkelerindeki Türkiye ve Kürdistanlı göçmenlere ulaşma, faşist bloka karşı örgütleme ve taraflaştırma, ekoloji, kadın özgürlük ve LGBTİ+ mücadelesinin büyütülmesi konularının ele alındığı kongrede, yeni döneme ilişkin öneriler sunuldu.

Mali raporun okunup aklanmasının ardından ardından AVEG-Kon'un Konsey ve Denetim Kurulu üyelerinin belirlenmesi için seçimler yapıldı. Oylama sonucu, 5'i asil 2'si yedek olmak üzere 7 kişiden oluşan AVEG-Kon Konsey üyeleri belirlendi.

AVEG-Kon Konseyi, yapacakları toplantı ile yeni eşbaşkanları belirleyecek.

Konsey üyeleri adına konuşan Esra Asiye Güden, "AVEG-Kon geleneği, birbirinden devralınan bir mirasla sürdürülecek. Önümüzdeki dönemi kolektif bir şekilde örgütleyeceğiz. Hepimize başarılar" dedi.

Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği temsilcileri de kongreye katılarak dayanışma mesajı sundu.