17 Mayıs 2024 Cuma

AvEG-Kon: 11 Mayıs'ta Düsseldorf'ta buluşalım

Almanya'nın Düsseldorf kentinde, açlık grevi direnişine destek için tren garından Düsseldorf Parlamentosu'na kadar, "7 bin tutsak için 7 bin kişilik insan zinciri" eylemi gerçekleştirilecek. AvEG-Kon, "Leyla Güven ve binlerce direnişçiyi yaşatmak" için herkesi eyleme destek vermeye çağırdı.
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), 11 Mayıs'ta Düsseldorf'ta tecride karşı gerçekleştirilecek eyleme çağrı yaptı. 
 
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Tecride ve faşizme karşı süren açlık grevleri ve ölüm orucu direnişine sahip çıkalım" denildi. 
 
Leyla Güven'in 8 Kasım 2018 başladığı açlık grevi direnişinin 184. gününe girdiğini hatırlatan AvEG-Kon, tüm hapishanelerde binlecre tutsağın açlık grevinde, 30 tutsağın ise ölüm orucunda olduğunu kaydetti.
 
Sosyalist tutsaklar Muhabbet Kurt, Hülya Gerçek, Aydın Akyüz ve Ali Haydan Saygılı 1 Mart'tan itibaren, Soner Çiçek, Ercan Görtaş ve Hatice Duman 10 Nisan'dan, Zeynep Yeter, Erdener Demirel ve Deniz Aytaç'ın ise 30 Nisan'dan beri süresiz açlık grevinde olduğu belirtildi.
 
AvEG-Kon, üyesi Özkan Özdemir'in 1 Nisan'da başlattığı açlık grevini Paris'te, BEKSAM Eş Başkanı Gülten Yavuz ve Young Struggle Sözcüsü Bilen Ceyran'ın 6 Mayıs'ta başladığı bir aylık dönüşümlü açlık grevi ile sürdürdüğünü aktararak, dışarıda da bir çok yerde destek direnişlerin yapıldığını kaydetti.
 
‘TECRİT TOPLUM ÜZERİNDE ESTİRİLEN ZULMÜN PARÇASIDIR'
 
"Tecrit saldırısı, faşist Erdoğan/AKP diktatörlüğünün hiçbir yasa, hukuk ve kural tanımaksızın toplum üzerinde estirdiği zulmün bir parçasıdır" diyen AvEG-Kon, devletin manevra ve saldırılarına karşı direnişin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
 
AvEG-Kon, "Direnişin taleplerinin kabul edilmesi ve tecridin son bulması için, bu onurlu direnişi daha güçlü sahiplenmek her devrimcinin, demokratın, aydının görevidir. Bugün faşist zulme karşı süren bu direnişe sessiz kalanlar, her gün her saat yaklaşan ölümlere kayıtsız kalanlar, tarihin yargısından kurtulamayacaklardır" dedi.
 
TECRİDİ KIRMAK VE YAŞAMI SAVUNMAK İÇİN...
 
Tecride Karşı Yaşam Platformu'nun, direnişe ses vermek ve Avrupa devletlerinin, kurumlarının sessizliğini protesto etmek için 11 Mayıs'ta saat 10.00'da Düsseldorf tren garından başlayarak Düsseldorf Parlamentosu'na kadar, "7 bin tutsak için 7 bin kişilik insan zinciri" eylemi yapacağını duyuran AvEG-Kon, "Tecridi kırmak ve yaşamı savunmak, Leyla Güven ve binlerce direnişçiyi yaşatmak" için herkesi eyleme destek vermeye çağırdı.