12 Mayıs 2024 Pazar

Avaşin: Rojava'nın düşmanlarına karşı savaşacağız

Uzun süredir Rojava'da bulunan ABD'li YPG savaşçısı Aşiti Avaşin, ne olursa olsun Rojava'nın düşmanlarına karşı savaşacaklarını belirtti.
ABD'li YPG savaşçısı Aşiti Avaşin, 2015 Temmuz ayından 2016'nın Ekim ayına kadar 15 ay Rojava'da savaştı.
 
Bir süre ülkesinde kalan Aşiti Avaşin, daha sonra yeniden Rojava'ya döndü.
 
 
Ajansımıza konuşan Aşiti Avaşin, neden Rojava'da bulunduğunu şöyle açıkladı:
 
"Kürt halkının mücadelesine ve Abdullah Öcalan'ın demokratik konferedalizm fikrine dair bilgim vardı. DAİŞ'in neyi temsil ettiğini gördüm. ABD'deki günlük hayatımda beni tatmin etmiyordu. Tüm bunlar birleşince Rojava'ya gelmeye karar verdim. Ancak burada geçirdiğim ilk 15 ay gerçekten çok zordu. Kürtler'in arasında yaşıyordum ama kültürlerini öğrenmek ve dili öğrenmedeki hızımı arttırmak zorundaydım.  Zamanla Rojava, Bakur, Başur ve Rojhilat'tan insanlarla sohbet etmeye ve gerçek konuşmalar yapmaya başladım."
 
Ülkesine döndüğünde Rojava'ya özlem duyduğuna dikkat çeken Aşiti Avaşin, "Eve gittikten 3 ay sonra orada kalmak istemediğimi apaçık anladım. Geri dönebilmek için çalıştım ve döndüm" diye konuştu.
 
Uluslararası dayanışmaya dikkat çeken ABD'li YPG savaşçısı Aşiti Avaşin, Rojava'daki ekonomik sistemden öğrenilecek çok şey olduğunu vurguladı. Avaşin, Rojava'ya yönelik KDP ambargosuna da tepki gösterdi.
 
Gelecekte ne olacağından emin olunamasa dahi enternasyoneller olarak Rojava'nın düşmanlarına karşı savaşacaklarını ifade eden Aşiti Avaşin şöyle konuştu: "Bazıları için Türkiye'nin Rojava'ya saldırgan olarak dahil olması endişe verici. Ama bence biz burada iyi amaçlar için bulunuyoruz. Bir çoğumuzun öyle olduğunu düşünüyorum. Ne olursa olsun, burada Rojava'nın, partinin tüm düşmalarına karşı bulunuyoruz. Ve ideolojiyi, amaçları, onlara nasıl ulaşılacağını öğrenmek için buradayız. Buradaki halkta, partide bizim rolümüz ne olabilir, o hedeflere nasıl ulaşılabilir onları öğrenmek için burdayız."