18 Mayıs 2024 Cumartesi

Atina'da tecrit protestosu: Bu direniş kazacak

Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan'ın çağrısıyla açlık grevi eylemlerine ses olmak amacıyla Atina'da yürüyüş düzenlendi.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan'ın çağrısıyla açlık grevi eylemlerine ses olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi.
 
Politeknik Üniversitesi önünde toplanan kitle Türkiye Konsolosluğu önüne yürüdü. Yunan Anarşist grupların da destek verdiği eylemde, "Biji berxwedana zindana", "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Biji serok Apo", "Be serok jiyan na be", "Yaşasın devrimci dayanışma", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.
 
Konsolosluk önünde saygı duruşunun ardından konuşan Metin Bingöl, açlık grevi direnişçilerini selamladı. Bingöl, "Biz sonuna kadar önderliğimiz ve yoldaşlarımızın yanında olacağız. Bu direniş kazanacak" dedi. Taleplerin derhal kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Bingöl, daha fazla geç olmadan yetkililerin bir an önce adım atmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması gerektiğini belirten Bingöl, her yerde direnişi büyütme çağrısı yaptı.
 
Yunanistan Eylem Birliği Türkiye/Kürdistan adına yapılan konuşmada ise birliğin kuruluşu deklere edildi.
 
Faşizme karşı birlikte mücadele etmenin devrimcilerin ve yurtseverlerin birincil görevi olduğu ifade edilen konuşmada, "Bugüne kadar gerek Kobane sürecinde gerek Efrin sürecinde, özyönetim direnişlerinde, seçimlerde zaten bir birlikteliğimiz ve yoldaşlaşmamız vardı. Fakat bunu daha uzun erimli ve kurumsal bir boyuta ulaştırmak bugün açısından daha önemli bir yerde duruyor" ifadeleri yer aldı.
 
Birliği oluşturan kurumlar ise DKP, MLKP, MKP, PKK, SYKP, TKP/ML olarak belirtildi.