16 Mayıs 2024 Perşembe

Atina'da Leyla Güven'e destek yürüyüşü

HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek eylemleri devam ediyor. Atina'da gerçekleştirilen yürüyüş ve eylemde Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istendi.
PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 59 gündür açlık grevi yapan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek eylemleri sürüyor. Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Navenda Çanda Kurdistan öncülüğünde yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.
 
Sintagma Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, Türkiye Konsolosluğuna yürüdü. Eyleme MLKP, TKP-ML, DKP ve Yunanistan demokratik kitle örgütleri de destek verdi.
 
Abdullah Öcalan'ın posterlerinin ve PKK, KCK, HPG bayraklarının taşındığı eylemde, "Biji serok Apo", "Biji berxwedana zindane", "Tecrite son Öcalan'a özgürlük", Yaşasın devrimci dayanışma" sloganları atıldı. Saygı duruşuyla başlayan eylemde Çerxa Şoreşe marşı okundu.
 
Navenda Çanda Kurdistan adına yapılan açıklamada, başta Leyla Güven olmak üzere tüm siyasi tutsakların eylemi selamlandı.
 
Açlık grevlerinin dört parça Kürdistan ve Avrupa'ya yayıldığı kaydedilen açıklamada, zaman kaybetmeden taleplerin kabul edilmesi gerektiği belirtildi. Abdullah Öcalan özgürleşene kadar mücadelenin devam edecegi belirtilen açıklamada, "Önder Apo nasıl 40 milyon Kürdü özgürleştirdiyse, Kürtler de Önder Apo'yu özgürleştirip tecriti kıracaktır" denildi.
 
Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin de anıldığı açıklamada, Fransa'ya katliamın faillerinin açığa çıkarılması çağrısı yapıldı.