13 Mayıs 2024 Pazartesi

Atina'da Leyla Güven'e destek eylemi

Açlık grevindeki Leyla Güven'e destek eylemleri sürüyor. Yunanistan'da Kürdistan Kültür Merkezi tarafından açlık grevi eylemi başlatıldı. Eylemde, Kürt halk önderi Öcalan'a uygulanan tecridin sonlandırılması istendi. HDP Milletvekili Leyla Güven'in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı başlattığı açlık grevi direnişine destek sürüyor.
 
Kürdistan Kültür Merkezi Atina'da, süreli dönüşümlü açlık grevi eylemi başlattı. Academias Caddesi üzerinde yapılan eyleme MLKP, DKP, TKP-ML'de destek verdi.
 
Burada yapılan açıklamada, Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine 27 Temmuz 2011'den beri izin verilmediği belirtildi. Ailesinden bir kişiyle en son 2016'da görüştüğü kaydedilen açıklamada "O zamandan beri Abdullah Öcalan'ın sağlığına ilişkin bir haber yok. Sayın Güven'in bu vesileyle başlattığı eyleme biz de desteklerimizi sunuyoruz" denildi. Açıklamada, Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerin her alanda devam edeceği belirtildi.
 
Eylemde MLKP adına okunan mesajda ise "'Ölçümüz nerede olursa olsun faşizme direnmektir' diyerek açlık grevi direnişini sürdüren Leyla Güven'in eylemini en devrimci duygularımızla selamlıyoruz" ifadeleri yer aldı. Bugünün görevinin Kürt halkının devrimci ve demokratik taleplerini Türkiyeli emekçilerle buluşturmak olduğu kaydedilen mesajda, ortak mücadele hattının oluşturulması gerektiginin altı çizildi.
 
Açıklama sonrası 10 gün süreli dönüşümlü açlık grevi için çadırlar kuruldu.