2 Mayıs 2024 Perşembe

Atina'da işgal protestosu

Atina'da yüzlerce yurtsever ve demokrat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Suriye'ye yönelik saldırı ve işgal tehditlerini protesto etti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal tehditleri ve saldırıları Yunanistan'ın başkenti Atina'da protesto edildi.
 
Navenda Çanda Kurdistan, PYD, MLKP, MKP, DKP, TKP-ML, SYKP'in ortak düzenlediği eyleme Yunanistan sol örgütleri, Devrimci İşçi Partisi, Enternasyonalist Komünistler Örgütü ve Anarşistler de destek verdi.
 
Academia Meydanında toplanan yüzlerce kişi Türkiye Konsolosluğu önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında Kürtçe, Yunanca ve Türkçe "Rojava'ya özgürlük", "Biji Serok Apo", "Faşist Türkiye", "Terörist Erdoğan", "Biji berxwedana Efrinê", "Rojava'da savaşan komünistlere bin selam", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları atıldı.
 
Konsolosluk önünde yapılan saygı duruşunun ardından PYD adına Doktor İbrahim konuşma yaptı. İbrahim, Rojava devrimine ve son yapılan saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Ardından Navenda Çanda Kürdistan adına söz alan Metin Bingöl, Kürdistan'a yönelik saldırıları kınadı. Bingöl, Rojava'nın statüsü ve Rojava devriminin Ortadoğu için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Öcalan üzerindeki tecride değinen Bingol, tecridin insanlık suçu olduğunu buna karşı geliştirilen eylemlerin sahiplenilmesi gerektiğini, tecridin kaos ve krizden başka bir şeye yol açmadığını söyledi.
 
Yunanistan devrimci örgütler adına yapılan konuşmalarda, Kürdistan statüsüsün ve özgürlüğünün önemine dikkat çekildi.
 
Rojava ve Kürdistan'a yönelik saldırıların kınandığı konuşmada, Rojava devriminin destekçisi, tüm Kürdistan halkının da yanında olunacağı kaydedildi.