29 Mart 2024 Cuma

Asgari Değil İnsanca Yaşam Ücreti bileşenlerinde 18 Aralık'a çağrı

Asgari Ücret Değil İnsanca Yaşam Ücreti bileşenleri, Mecidiyeköy, Uzunçayır, Zeytinburnu, M.Kemalpaşa, Şirinevler ve Okmeydanı'nda bildiriler dağıtarak 18 Aralık'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda yapılacak işçi emekçi buluşmasına çağrı yaptı.

Asgari Ücret Değil İnsanca Yaşam Ücreti bileşenleri, 2022 yılı asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla birlikte günlerdir sokaklarda, caddelerde, metrobüs durakları ve fabrika önlerinde, görüşmelerin halka açık yürütülmesi ve yaşanılabilir bir asgari ücret taleplerini yükseltiyor.

Yarın, beş ayrı maddeden oluşan taleplerini dile getirmek için  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Tophane'de bulunan Bölge Müdürlüğü önünde saat 13.00'de basın açıklaması yapacak olan bileşenler, bu sabah bir çok bölgede emekçilere çağrılarda bulundular.

Bu sabah eş zamanlı olarak, Mecidiyeköy, Uzunçayır, Zeytinburnu, M.Kemalpaşa, Şirinevler ve Okmeydanı'nda bildiriler dağıtarak konuşmalar yapan bileşenler, 18 Aralık'ta Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda saat 17.00'de yapılacak olan işçi emekçi buluşmasına davet ettiler.