16 Mayıs 2024 Perşembe

Arjantin Devrimci Komünist Partisi 50. yıl etkinliği düzenlendi

Arjantin Devrimci Komünist Partisi (PCR) kuruluşunun 50. yılını kitlesel bir etkinlikle kutladı.
Arjantin Devrimci Komünist Partisi (PCR) kuruluşunun 50. yılını kitlesel bir etkinlikle kutladı.
 
Partinin genel sekreteri Otto Vargas sağlık sorunlarından dolayı etkinliğe katılamazken, etkinlikte Vergas'ın mesajı okundu.
 
"Er ya da geç kazanacağız!" denilen açılış konuşmasında PCR Chaco sekreteri Rodolfo Schwartz, "50 yıllık tarihimizde nice büyük mücadelelere atıldık, fakat koşullara ayak uydurmak için sıçramalı büyümek şarttır. On binler olup, milyonları harekete geçirmeliyiz. Bunca yıldır biriktirdiğimiz etkiyi ve saygıyı örgütlü parti gücüne dönüştürmeliyiz" diye belirtti.
 
La Plata Parti yönetiminde yer alan Carolina Antognini ise Rio Santiago limanındaki direnişe atıfta bulunarak bu işletmenin 90'lı yılların büyük özelleştirme saldırılarında özelleştirilemeyen tek yer olduğunu hatırlattı ve bugün de Macri ve Vidal'in saldırı girişimlerine karşı direndiğini belirtti.
 
Santa Fe eyalet yürütme üyesi Mercedes "Memé" Meier ise Arjantin kadın hareketinin olağanüstü mücadelesine vurgu yaparak, "Biz devrimci komünistler olarak değişmesi gereken her şeyi tartışmak için burdayız. Biz Arjantin'de erkek egemen, emperyalist, oligarşik sisteminin temellerini sarsacak olan muazzam bir kadın hareketinin parçasıyız. Bu noktada şüpheciliğe yer yok, çünkü biz isyankarız, binlerce çocuk sokakları kazandı ve artık susmayacağız" dedi.
 
Devrimci Gençlik Örgütü adına konuşan Luciano Álvarez ise değişik kuşaklardan parti militanlarının buluştuğunu vurgulayarak, "Genç kadınlar farklı kuşaklardan kadınlarla buluşarak inanılmaz bir mücadele gücü ortaya çıkıyor. Biz açlığın ülkesini, gençliğe gelecek perspektifi sunmayan bir ülkeyi, 6.255.000 çocuğun yoksulluğa sürüklendiği bir Arjantin'i istemiyoruz. Biz değişmesi gereken her şeyi değiştirmek için yola çıktık." şeklinde konuştu.
 
İşsizler hareketi adına konuşan Juan Carlos Alderete konuşmasında partinin kuruluş yıllarını hatırlattı: "Partimiz hepimizin Che Guevara gibi olmak istediği bir zamanda doğdu. Genç insanların sosyalizm hayallerini kurduğu, devrimin kapıda beklediği zamanlardı. O yıllardan beri Arjantin ve dünyada çok şey değişti. Fakat kapitalist sistemin boyunduruğu 1989'dan itibaren daha da sertleşti, emperyalistler tarihin ve komünizmin sonunu ilan etti, kapitalizmin ve küreselleşmenin ise zaferini. Bunun sonucu olarak dünya çapında eşitsizlik, açlık, savaş, güvencesiz ve esnek çalışma, mültecilik olguları derinleşti" diyerek IMF'ye karşı mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
 
Son olarak PCR MK üyesi Jacinto Roldán konuşmasında etkinliğe partiyle henüz tanışan sayısız yeni insanın katıldığını söyledi ve parti tarihinin kısa bir sunumunu yaptı.
 
Oldukça kitlesel geçen etkinliğe Uruguay Devrimci Komünist Partisi, Paraguay Pyahurá Partisi, çeşitli siyasal, toplumsal ve sendikal hareketlerden temsilcileri ile kayıp yakınları katılırken, MLKP Türkiye/Kürdistan, Kolombiya Demokratik Alternatif Polo, Dominik Cumhuriyeti Komünist İşçi Partisi, Brezilya Devrimci Komünist Partisi, Almanya MLPD, Ekvador Marksist Leninist Komünist Partisi, Kolombiya Maoist Komünist Partisi, Kolombiya Red Rojo y Violeta örgütlerinin kutlama mesajları okundu.