19 Nisan 2024 Cuma

Ankara'dan sonra İstanbul'da Alevilere saldırı

Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırının planlı olduğunu belirten cemevi yetkilileri, yüzünde çok sayıda morarma ve şişlik bulunan Sarıtaş'ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Motor üzerindeki iki kişi, aracıyla evine giden Sarıtaş'a adres sorma bahanesiyle yaklaştı. Sarıtaş'ın aracının camını açmasını fırsat bilen saldırganlar, Sarıtaş'ı ağır bir şekilde darp etti. Sarıtaş, çöp konteynırlarına çarparak aracını durdurabilirken, oğlunun olay yerine gelmesiyle saldırganlar kaçtı. Saldırının planlı olduğunu aktaran cemevi yetkilileri, Sarıtaş'ın yüzünde morarma ve şişlik olduğunu ama sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, "Federasyonumuz 2. Başkanı, Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Genel sağlık durumu iyi olan Selami başkanımıza geçmiş olsun diyor, faillerin bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.