18 Eylül 2024 Çarşamba

Ankara'da Suruç anmasına polis saldırdı

Ankara'da Gençlik Örgütleri'nin Sakarya Caddesi'nde yapmak istediği Suruç anmasına polis saldırdı. Saldırıda en az 17 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından gençler serbest bırakıldı.
Gençlik Örgütleri, Kobanê'nin yeniden inşası için pek çok kentten yola çıkan, ancak Urfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'de katledilen 33 Düş Yolcusu anmak için Sakarya Caddesi'nde biraraya geldi.
 
Polis ablukasında olan caddede "Suruç için adalet herkes için adalet" pankartı açan gençler, Suruç katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. 
 
HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu'nun da katıldığı anmaya toplanma anında saldırdı.
 
Polis ilk saldırıda en az 10 kişiyi gözaltına aldı. Sakarya Caddesi'nde polis saldırısının yanı sıra sivil faşistlerin provakasyonu üzerine 3 kişi daha darp edilerek gözaltına alındı.
 
Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen saldırının ardından gençlik örgütlerinin Meşrutiyet Caddesi'nde gerçekleştirmek istedikleri ikinci basın açıklamasına da polis saldırdı, 2 genç gözaltına alındı. Polis saldırısının ardından dağılan kitleye ara sokaklarda da polis saldırısı sürdü.
 
Gözaltına alınanlardan bazılarının isimleri şöyle: ESP üyeleri Hünkar Genç, Hacer Atahan, Betül Yıldırım, Ali Yıldız, SGDF üyeleri Gizem Altunöz, Ecem Polat, Dev-Güç üyesi Ezgi Akevran, HDP üyesi Ömer Cemal Yazıcıoğlu, Sinem Esegen ve Oğuzhan Akça, DLB üyesi İmran Deniz, Öğrenci Kolektifleri üyesi Anıl Aktaş ile Doğu Ozan Malçok, Serhat Ayaz ve Burak Tel. 
 
Gözaltın alınanlar Demiryolları Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrolünün ardından gençler serbest bırakıldı.