19 Nisan 2024 Cuma

Amed Sağlık Platformu'ndan iş bırakma çağrısı

Amed Sağlık Platformu, tüm sağlık emekçilerini yarın yapacakları iş bırakma eylemine katılmaya, halka da acil olmayan muayenelerini erteleme çağrısında bulundu.

Amed Sağlık Platformu, yarın yapacakları bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi binasında açıklama yaptı. "Sağlık ekip işidir, bizi ayrıştıramazsınız" pankartının açıldığı açıklamaya SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken katıldı.

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, iktidarın algı politikalarıyla iş barışını bozduğunu söyledi. Ülke genelinde yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını aktaran Güldiken, saat 11.00'da Diyarbakır'da Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nden Dağkapı'ya yürüyüş düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.

TURAN: TALEPLERİMİZ TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİ İÇİN
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, iktidar cephesinden sadece hekimlerin ücretlerine zam yapılacağı açıklamasına tepi gösterdi. "Emek bizim söz bizim" kampanyasını hatırlatan Turan, "Bizim taleplerimiz bütün sağlık emekçilerine yöneliktir. TTB ve tabip odaları olarak grev kararı başta olmak üzere tüm eylem ve etkinlikler ile sesimizi yükselteceğiz. Eğer bir düzenleme kararı alınacak ise emek ve sağlık emekçileri dikkate alınarak alınmalı" diye konuştu.

ATABEY: TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ GREVE ÇAĞIRIYORUZ
SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey ise, Sağlıkta Dönüşüm Programıyla sağlığın piyasalaştığını söyledi. Sağlıkçıların zor günler geçirdiğine dikkati çeken Atabey, "Bu zor şartlar nedeniyle 9 bin sağlık çalışanı istifa etti, 3 bine yakını ise ülkeyi terk etti. Tüm bu olumsuz nedenler için sağlık emekçileri olarak bir günlük iş bırakma kararı aldık. Bu kararda birçok arkadaşın emeği var. 6 Aralık'ta tüm sağlık emekçilerini, sendikalı olsun olmasın greve çağırıyoruz" dedi.

4 temel talepleri olduğunu kaydeden Atabey, "Yıpranma payının 5 yılda bir arttırılmasını, ek ödemelerin performans listelerinin ortadan kaldırılmasını, tek kalemde yoksulluk sınırının üstünde olacak şekilde maaş ve Covid-19'un meslek hastalığı ve iş kazası olmasını istiyoruz" diye belirtti.

Atabey, acil olmayan muayenelerini erteleme çağrısında bulunduğu halktan da destek istedi.