29 Mart 2024 Cuma

Almanya'da 14 yaşındaki kız çocuğu bıçaklı saldırıda katledildi

Almanya'nın Ulm kentinde 14 yaşındaki Ece Sarıgül bir erkek tarafından bıçaklı saldırıyla katledildi. SKB, katillerden hesap sormak için mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Almanya'nın Ulm kentinde okula giderken iki kız çocuğu bir erkek tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. 14 yaşındaki Ece Sarıgül katledilirken, 13 yaşındaki diğer çocuğun kaldırıldığı hastanede tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Saldırıya ilişkin araştırma sürüyor.

Almanya Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), saldırıya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ece daha çok genç, geleceğe hazırlanan çocuklarımızdan, gençlerimizdendi. Sevgili Ece'nin ailesine başsağlığı diliyor, yaralı olan genç kızımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Ece'nin adı, dünyanın, Almanya'nın birçok yerinde 'Kadına yönelik şiddet son bulsun, kadın cinayetleri son bulsun' haykırışlarımızda saydığımız isimler içinde yerini alacak, Ece'yi unutmayacağız. Ece gibi yüzlerce kadın Almanya'da, erkeklerin gerçekleştirdiği cinayetlerde yaşamını yitiriyor. Yüzlerce ailenin evinde olduğu gibi bugün de Ece'nin evinde yaslar yaşanıyor, öfkelerimiz birikiyor.

Ece gibi 2020 yılında Almanya'da 139 kadın öldürüldü. Kadın cinayetleri sadece tek tek erkeklerin değil, aynı zamanda Alman devletinin, ya da dünyada erkek egemen devletlerin erkeklere ceza vermeyen yasalarının, mahkemelerinin, iktidarların, hükümetlerin de suçudur.

Her biri Alman veya farklı uluslardan erkekler bunlar. Hepsi taciz, tecavüz veya cinayet işlediklerinde en az ceza ile kurtulacaklarını, düzenin kendilerini koruyacaklarını biliyorlar. Ece'yi katleden alçağın yargılanması ve gereken cezayı alması için biz kadınlar elimizden gelen mücadeleyi yürüteceğiz, hesap soracağız. Ece bir kelebeğin kanadında, bir kuşun kanat çırpışıyla aramızda olacak. Ece bazen bir çiçeğin kokusu ve renkleriyle aramızda olacak.
Ece gökte bir güneş, bir yıldız, bazen bir bulut olup merhaba diyecek hepimize. Seni unutmayacağız güzel kız. Yaşamın güzelliğinde daima hatırlayacağız."