26 Nisan 2024 Cuma

Almanya sokaklarını doldurdular: İşgalciler Kürdistan'dan defol

Almanya'da sokaklara dökülen halk, Kürdistan'a yönelik savaşa sessiz kalan Almanya'ya tepki gösterdi. Almanya'nın finanse ettiğini ve Türk devletinin saldırdığına dikkat çekilen eylemlerde, enternasyonal dayanışmaya çağrıldı.

İşgalci Türk devletinin Rojava ve Başur Kürdistan'a yönelik saldırılarına karşı Almanya'da halklar sokağa döküldü. Ulm, Nürnberg ve Stuttgart'ta yapılan eylemlerde, Rojava'yı savunma ve enternasyonal dayanışma çağrısı yapıldı.

Sömürgeci Türk devletinin Rojava ve Kürdistan'nın diğer bölgelerine yaptığı saldırı Ulm'da da protesto edildi. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm bileşenlerince şehir merkezinde gerçekleşen protestoda çok sayıda YPG bayrağı da açıldı.

"Türkische Armee raus aus Kürdistan" ve "Defend Kürdistan" yazılı pankartların açıldığı eylemde, "İstiklal Caddesinde bombayı patlatan da, gece boyunca uçaklarla Kürdistan topraklarını bombalayanlar da aynı devlettir. Aynı devlet ve DAİŞ'li ortaklarıdır" denildi.

Nürnberg şehir merkezinde Almanca, "Rojava'yı savun ve tüm işgalciler Kürdistan'dan defol", "Yasasın enternasyonal dayanışma" yazılı pankartlar ile YPG ve PYD bayrakları taşındı.

Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmada saldırı lanetlenirken, İstiklal Caddesinde bombayı patlatanlar ile Kürdistanı bombalayanların aynı zihniyet olduğu vurgulandı.

Almanya'nın iki yüzlü olduğuna dikkat çekilen konuşmada, Ukrayna savaşını gündeminden düşürmüyorken Kürdistan'a yönelik savaşa sessiz kaldığı kaydedildi.

Stuttgart'ta da KCDK-E'nin çağrısıyla gerçekleşen eyleme; PKK, MLKP, HBDH, ATİK, Partizan, ADHK, MLPD, Alınteri, Alman antifaşist gençler bayraklarıyla katıldı.

Yapılan konuşmalarda, faşist Türk devletinin emperyalist ABD ve Rusya'nın onayı ile Rojava devrimini boğma ve bir bütün olarak Kürt halkını ulusal özgürlük taleplerini ve kazanımlarını soykırımla tasfiye etmek istediği vurgulandı.

Eylemde sıklıkla, "Yaşasın Rojava devrimi", "Yaşasın enternasyonal dayanışma", "Faşizme karşı omuz omuza", "Almanya finanse ediyor, Türk devleti bombalıyor", "Bütün işgalciler Kürdistan'dan defolsun", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Şehit namırın" sloganları atıldı.